Адвокаат: Ако не бием България, всичко свършва

20:49
Адвокаат: Ако не бием България, всичко свършва

Наставникът на следващия съперник на България в битката за световното в Русия идното лято - Дик Адвокаат, коментира тежката загуба с 0:4 от Франция. Лалетата бяха тотално надиграни, а при 0:1 останаха с човек по-малко. Не това обаче е причината за тежкото поражение според наставника на Холандия.

"Така и не успяхме да влезем в ритъма на мача. Франция беше твърде силна тази вечер u ни надигра във всяко едно отношение. Що се отнася до червения картон на Строотман, имахме сериозни проблеми и преди това. Сега се съсредоточаваме върху битката за второто място. Ще си починем и започваме да мислим за мача с България (неделя, 19:00 часа наше време). Ако и тогава не победим, всичко свършва", коментира Адвокаат.

Ариен Робен, суперзвездата на Холандия, опита да намери и позитиви след кошмарната загуба с 0:4 от франция в Париж: "Невероятно, но е факт. Все още съдбата ни е в наши ръце. Трябва да я грабнем и да не я пуснем. Трябва на всяка цена да победим България в неделя. В Париж загубихме от отбор, който беше много по-добър. Лошото е, че не направихме нищо". Подобни са настроенията и в холандската преса, въпреки че лалетата са четвърти след нашите. "Бяхме кошмарни в Париж, но мондиалът е напълно достижим", пише в. "Алгемеен Дагблад". Но и допълва: "Друг е въпросът каква работа имаме в Русия с този отбор".

Малко след като Пари Сен Жермен обяви трансфера на Килиън Мбапе, вундеркиндът заби четвъртия гол в холандския ковчег. Преди това два пъти вкара Тома Лемар от Монако, който не успя да направи трансфер в Арсенал за 100 милиона евро. Головото шоу по френски започна обичаен заподозрян - Антоан Грийзман. Зашеметяващо бърза атака го изведе сам срещу Силесен и нападателят завърши между краката на вратаря за 1:0. През второто полувреме Кевин Строотман набързо си изкара два жълти картона и беше изгонен, а с човек по-малко Холандия рухна окончателно.

Така Франция се откъсна като лидер в групата с 16 т., три повече от втория Швеция, докато Холандия е на четвърто място с 12 точки и изглежда все по-далеч от участие на световното първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
03.09.2017 05:40

Честно казано, ако трябва да си избирам между Швеция и Холандия, предпочитам Шведите да отидат в Русия. Холандия не показа нищо в тези квалификации и ако се класира няма да е правилно, с оглед на това че Шведите, пък дори и ние, Българите, показахме много по-големи борбеност и умение. Според мен и ние и Шведите заслужаваме едно евентуално класиране много повече от този безлик отбор, който в момента представят Холандците.