Испания разби Италия с 3:0 и гледа уверено към Мондиал 2018 (видео)

23:45
Испания разби Италия с 3:0 и гледа уверено към Мондиал 2018 (видео)

Испания удари с 3:0 Италия в голямото дерби на световните квалификации от европейската зона. В герой за "Ла Роха" се превърна Иско, който започна на върха на атаката на своя отбор. Звездата на Реал Мадрид се разписа два пъти преди почивката, а през второто полувреме на няколко пъти скри топката на "адзурите". Третия гол за състава на Хулен Лопетеги реализира Алваро Мората, който не прости на своя бивш колега от Ювентус Джанлуиджи Буфон. Победата почти сигурно праща испанците на мондиала в Русия догодина, докато "Скуадрата" се клатушка към баражите. Загубата тази вечер бе първа за Италия в квалификации от 2006 година насам.

 

През първата част домакините имаха изразено предимството и попаденията в мрежата на Буфон дойдоха закономерно. Първата опасност преди СуперДжиджи дойде в седмата минута, когато Серхио Рамос опита мерника си от фаул. Легендарният бранител обаче би над вратата. Италианският капитан обаче бе безпомощен в 13-ата минута, когато на "стрелбището" застана Иско. Любимецът на феновете на Реал Мадрид завъртя техничен удар с десния крак и Буфон трябваше да бърка в своята мрежа - 1:0 за Испания.

 

Гостите отговориха с опасен изстрел с глава на Андреа Белоти, но Давид де Хеа спаси майсторски. Пропускът на италианския нападател дойде в 22-ата минута, а пет по-късно Марко Верати затрудни максимално... Буфон. Плеймейкърът на "адзурите" върна силно към своя страж, който пък се затрудни и остави топката да излезе в корнер. Минута след това Жерард Пике изскочи на стрелкова позиция, но ударът му с глава мина над целта.

 

В 40-ата минута Иско отново матира Джиджи под рамката - 2:0. Героят на "Ла Фурия" намери долния ъгъл и "Бернабеу" избухна за втори път в силни аплодисменти. Любопитно е, че италианците се завърнаха в дома на Кралския клуб 35 години след финала на световното първенство през 1982-а, спечелен с 3:1 срещу Западна Германия.

 

След почивката футболистите на Джан Пиеро Вентура опитаха да променят нещо, но Де Хеа бе непробиваем. Стражът на Манчестър Юнайтед отрази опасен шут на Лоренцо Инсиние, но лека-полека домакините отново наложиха своя ритъм и пред Буфон пак стана напечено. В 77-ата минута Рамос намери Мората в близост до вратата и бившият стрелец на Юве веднага покачи на 3:0. В 88-ата минута в игра се появи ветеранът Давид Вийя, който записа първи минути за националния тим след световното в Бразилия през 2014 година. Бившата звезда на Барселона обра овациите на мадридската публика и порита няколко минути срещу свалилия гарда противник. 

 

Така Испания постави на колене "Скуадрата" и вече докосва Мондиал 2018. Момчетата на Лопетеги вече са с три точки аванс пред Италия, а до края на квалификационната кампания им предстоят мачове с Лихтенщайн, Албания и Израел. "Адзурите" пък вече могат да мислят за пресявките на баражите за световните финали. 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация