Загуба от Холандия ни върна в реалността (видео)

20:50
Загуба от Холандия ни върна в реалността (видео)

Националният отбор на България по футбол загуби с 1:3 гостуването си на Холандия в среща от квалификациите от група А за класиране на Световното първенство в Русия догодина. Въпреки страхотната победа над Швеция преди броени дни, днес момчетата на Петър Хубчев не успяха да се противопоставят успешно на лалетата.

Срещата започна по най-лошия начин за българите, които се оказаха догонващи в резултата още в 7-ата минута. Дейли Блинд центрира остро по земя в наказателното поле на българите и оставеният непокрит Дейви Прьопер не остави шансове на Пламен Илиев.

Домакините продължиха да доминират и в 14-ата минута можеха да удвоят, но навременна намеса на Васил Божиков в защита предотврати попадение в нашата врата.

Три минути по-късно дойде и най-добрата възможност за България през първото полувреме. Отлично центриране отляво на Ивелин Попов намери в наказателното поле Георги Костадинов, който засече с глава. За съжаление ударът на полузащитника срещна левия страничен стълб на Силесен.

След почивката щабът на Петър Хубчев опита да промени ситуацията на терена, като в игра се появиха Георги Миланов и Андрей Гълъбинов.

Въпреки това в 67-ата минута домакините удвоиха аванса си след гол на капитана Ариен Робен, който се разписа след нова асистенция на Дейли Блинд. Българите обаче не се отказаха и само 2 минути по-късно намалиха изоставането си, след като Ивелин Попов се разписа от пряк свободен удар.

За съжаление надеждите на лъвовете, че могат да си тръгнат с нещо от "Амстердам Арена" се изпариха в 80-ата минута, когато Дейви Прьопер вкара втория си гол в мача за крайното 3:1 в полза на оранжевите.

В заключителните минути на срещата Георги Костадинов бе близо да вкара втори гол за България, но ударът му с глава премина покрай целта.

В другия мач от групата Швеция победи като гост Беларус с категоричното 4:0. По-късно днес е и сблъсъкът между Франция и Люксембург.

В класирането Швеция вече е лидер с 16 точки, колкото имат и петлите. Холандия е на трето място с 13 точки, докато България е на четвърта позиция с 12 пункта.

Холандия - България 3:1

1:0 Пропер '7

2:0 Робен '67

2:1 Костадинов '69

3:0 Пропер '80

Състави:

Холандия (4–3–3-) - Силесен, Тете, Де Фрай, Худ, Блинд, Вайналдум, Пропер, Вилхена, Робен, Янсен, Промес

България (4-2-3-1) - Илиев, Стр. Попов, Терзиев, Божиков, Занев, Костадинов, Цветков, Чочев, Зехиров, Манолев, Ив. Попов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zlobar4o
04.09.2017 08:09

Така никой не иска да сменят бат петьо целта му беле да издържи оървите 20 мин и после с някоя контра или корнер и каквото стане. Да така е срещу по добри отбори но рядко се получава. Збърка изпълнителите и това пролича още в 20 мин. Момчетата се стараха много даже надминаха очакванията но си задавам въпроса ЗАЩО започваме да играем футбол след като ни вкарат гол. На мача с Швеция вкарахме гол и се прибрахме в наказателното поле ... Така играят малта люксембург и т.н ние не сме чак такива аутсайдери видя се че силата ни е когато нападаме а в защита сме трагични занев божиков терзиев нямат място в националния отбор

brickbat
04.09.2017 12:11

искам да ти кажа че не разбираш от футбол и по-добре спри да пишеш коментари.

Amateur1878
03.09.2017 22:24

Жалко за момчетата. Стараха се, раздаваха се, но... и това го има. Определено има прогрес в желанието им за игра, както и в самата игра. Сега въпросът е да не уволняват треньора заради някакви си връзкарски простотии.

Kiril.N..Kovachev
03.09.2017 21:05

Вие сте ужасни хора! Онзи ден ги възхвалявахте пред телевизорите.. Понеже знам, че всеки може да напише негативен коментар, аз искам да напиша положителен - ей така, за да се откроя! Поздравявам Хубчев, че имаше смелостта да направи каквото и да е по-различно в нашата система дори и то да не е било сполучливо. Поздравявам играчите, че в 91 минута при 3:1 не спряха да се опитват. Когато нямаме технически добри играчи, имаме право единствено и само да критикувам тяхното себераздаване! Е, тук къде видяхте забележки към хъса им?? Абсолютни аплодисменти за представянето им, аз съм с тях ако ще и след Беларус да завърши. Видях желание, видях раздаване, опити и 100% максимум! Бяхме гости на една голяма нация в този спорт и си тръгнахме с високо вдигнати глави. Поздравявам целия отбор и ви приветствам да не спирате да вярвате и напълним Васил Левски срещу Франция

П.С. Да не ви пука за резултата ако сте видели желание !!! Наздраве

zlobar4o
03.09.2017 19:11

Занев божиков захиров костадинов цветков ... КОИ са тея бе бат петьооо

Amateur1878
03.09.2017 19:08

Много бързо ни надупиха! Има още време де.

успех на момчетата