ЦСКА срещу Кралските военновъздушни сили

16:50
ЦСКА срещу Кралските военновъздушни сили

Навръх Съединението на Княжество България и Източна Румелия ЦСКА U19 ще изиграе приятелска срещу срещу "Икар" - отборът на Кралските военновъздушни сили на Великобритания. Двубоят, който е по инициатива на представителството на НАТО в България, ще се състои в сряда (6 септември) от 17:00 часа на стадион "Българска армия".

Момчетата на Ивайло Станев, които спечелиха титлата в Елитната юношеска група до 19 година през изминалия сезон, ще премерят сили с висшите британски офицери, които често участват в демонстративни футболни мачове. Преди това отборът на Кралските военновъздушни сили е играл приятелски срещи с Манчестър Юнайтед, Ливърпул, както и още други именити клубове в Англия, Германия, САЩ, Кипър, Дания и Гибралтар.

"За нас е чест да бъдем домакини на такъв двубой. Британците поискаха среща с истински армейски отбор, който е прославял България и извън пределите на родината. А ЦСКА е именно такъв клуб - завоювал редица успехи на международната сцена и известен по целия свят", сподели за CSKA.BG директорът на музея на ЦСКА Александър Манов.

Преди приятелската среща официалната делегация на гостите ще посети Музея на славата, за да се запознае с историята на ЦСКА, а също така ще се срещне с някои от легендите на клуба, които ще присъстват на мача - Димитър Пенев, Георги Велинов, Пламен Марков и др.

Входът е свободен, като ще бъде отворен само Сектор "А".

Двубоят ще се излъчва пряко по ЦСКА ТВ.

Междувременно през тази седмица предстои да се изиграе осмият кръг от Първа професионална лига, както и пет официални мача на формациите от Академия ЦСКА.

Вижте програмата на отборите:

Сряда, 6 септември

11:30 часа - U14 - Царско село - ЦСКА - изкуствен терен на комплекс "Царско село"

Петък, 8 септември

20:00 часа - Мъже - ЦСКА - Верея - стадион "Българска армия"

Събота, 9 септември

11:00 часа - U15 - Славия - ЦСКА - стадион "Славия"

16:00 часа - U19 - ЦСКА - Берое - база "Панчарево"

Неделя, 10 септември

16:00 часа - U17 - ЦСКА - Септември - база "Панчарево"

Понеделник, 11 септември

11:30 часа - U16 - ЦСКА - Локомотив София - изкуствен терен на комплекс "Царско село"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация