Шампионска лига се завръща с осем европейски битки

10:16
Шампионска лига се завръща с осем европейски битки

Тази вечер предстои да се изиграят първите осем срещи от надпреварата в групите от "А" до "D" на Шампионска лига, като най-голям интерес безспорно предизвиква сблъсъкът между Барселона и Ювентус на "Камп Ноу".

През уикенда каталунците загряха за торинци с гръмка победа с 5:0 над Еспаньол, а звездата Лионел Меси избухна с хеттрик. В същото време и Старата госпожа записа изразителен успех над скромен съперник в лицето на Киево и така и двата тима ще излязат на терена с повишено самочувствие. Дисциплинираният и обигран отбор на гостите идва с ясната цел да не загуби срещу съперника, който жадува отмъщение за отстраняването в 1/4-финалите на миналия сезон на Шампионската лига. Юве разгроми Барса с 3:0 у дома, а в реванша устиска 0:0. Със старта си на сезона в Испания отборът на Барселона показа, че слуховете за смъртта му след напускането на Неймар са силно преувеличени, а днес ще има шанс да го демонстрира и на европейската сцена. В сянката на този титаничен спектакъл остава вторият мач от групата между Олимпиакос и Спортинг Лисабон.

В група "А" сили ще премерят завърналият се в голямата игра след едногодишна пауза Манчестър Юнайтед и швейцарския шампион Базел. Футболистите на мениджъра Жозе Моуриньо жадуват за нови успехи, след като миналия сезон триумфираха в Лига Европа, което им осигури жадуваното завръщане в ШЛ. В другия мач от групата първенецът на Португалия Бенфика стартира надпреварата срещу ЦСКА Москва, в който играе българинът Георги Миланов.

Байерн Мюнхен пък ще започне новата атака към титла в турнира на богатите срещу белгийския шампион Андерлехт на "Алианц Арена" в мач от група "В". В другия двубой основният герой на трансферното лято Пари Сен Жермен ще преследва задължителна победа срещу Селтик в Шотландия.

В група "С" Челси ще посрещне на стадион "Стамфорд Бридж" дебютанта  Карабах, който стана първият азербайджански тим, класирал се в Шампионската лига. Рома пък ще премери сили с Атлетико Мадрид. Испанският клуб се превърна в майстор на старта в турнира, като има две поредни победи в първите си мачове от груповата фаза.

Днешните срещи в Шампионска лига:

Група "А":

► Бенфика - ЦСКА Москва
► Манчестър Юнайтед - Базел

Група "В":

► Байерн Мюнхен - Андерлехт
► Селтик - Пари Сен Жермен

Група "С":

► Челси - Карабах
► Рома - Атлетико Мадрид

Група "D":

Барселона - Ювентус
► Олимпиакос - Спортинг Лисабон

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BARMANA1981
12.09.2017 14:04

Голям мач жалко,че съм на работа и ще го пропусна.