Джошуа: Пулев и Уайлдър са най-голямата заплаха за мен

08:46
Джошуа: Пулев и Уайлдър са най-голямата заплаха за мен

Кубрат Пулев и Дионтей Уайлдър са най-големите заплахи за мен, каза световният шампион по бокс в тежка категория на три федерации Антъни Джошуа.


Кобрата е следващия съперник на англичанина, докато непобедения Уайлдър (38-0-0) държи титлата на WBC и през последните месеци на няколко пъти предизвика Джошуа.


"Най-голямата заплаха за мен са двама души. Моят следващ съперник - Кубрат Пулев, срещу когото нямам право на никаква грешка. Нямам право да се подхлъзна дори за миг, защото всичко ще се обърка, коментира Джошуа пред Sky Sports. - Пулев притежава много голям опит, наистина добър удар и винаги се е държал на световно ниво. Той е много талантлив боксьор.Длъжен съм да изляза пределно концентриран на ринга срещу него."


„Дионтей Уайлдър вдига много шум в САЩ”, каза още шампионът.


"Хората искат да видят мач между мен и него, така че Уайлдър е другата заплаха за мен. Не мога да се оставя и да се проваля. Аз съм способен да победя всеки един боксьор. Това говори моето его. Трябва обаче да се държа здраво стъпил на земята", допълни Антъни Джошуа.


Срещата между англичанина и Кобрата е на 28 октомври на "Принсипали Стейдиъм" в Кардиф.


За нея, от екипа на Антъни Джошуа, са отпуснали само 10 билета на Кубрат Пулев. Всичко останало е пуснато в интернет, като обаче през нито един сайт не може да се влезе от адрес в България. Това означава, че ще трябва да се търсят наши, които живеят във Великобритания. Билетите тръгнаха толкова бързо, че вече има и черна борса.


Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд посочи точно три слабости в играта на Антъни Джошуа, които могат да бъдат използвани от българина.


„Той е голям шампион, но още се учи. Понякога се отваря прекалено много за удар, което в тази категория е фатално", смята Зауерланд.


На Джошуа му липсвали големите битки срещу сериозни съперници. Единственият му сериозен мач до момента е срещу Владимир Кличко. „Все още му липсва сериозен опит", допълва Зауерланд.


„И накрая идва умората. До петия рунд срещу Кличко той просто се изтощи. Смятам, че това може да се използва", допълва Кале Зауерланд.


Тези критики към играта на Джошуа не се появяват за първи път. През май той дори бе поканен от Флойд Мейуедър в Лае Вегас, за да му покаже малко тайни на защитата.

„Вярвам, че ще нокаутирам Антъни Джошуа. Вярвам в победата си", категоричен бе Кубрат Пулев.


Той продължава да тренира зверски за сблъсъка с англичанина. Джошуа все още няма загуба на ринга и има 19 поредни победи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация