Сблъсъкът между Головкин и Алварес завърши без победител

14:32
Сблъсъкът между Головкин и Алварес завърши без победител

Дългоочакваният сблъсък между Генади Головкин и Саул „Канело“ Алварес за световната титла в средна категория изненадващо завърши наравно. Пред пълните трибуни на „Т-Мобъл Арена“ в Лас Вегас двамата боксьори напълно оправдаха предварителните прогнози за страхотна битка, която продължи през всичките 12 рунда.

Началото на срещата бе за Алварес, който започна много уверено в първите рундове. Постепенно 35-годишният Головкин пое инициативата, опитвайки се да диктува случващото се на ринга. В заключителните рундове мексиканецът отново се активизира във финален опит да притисне своя съперник.

Въпреки че като цяло казахстанецът изглеждаше като по-активният боксьор на ринга, в крайна сметка съдиите изненадващо решиха срещата да приключи без победител – 118-110 (Канело), 115-113 (Головкин) и 114-114.

Така Генади Головкин продължава да е непобеден, като преди този мач световният шампион в средна категория (версии WBA Super, WBC и IBF) бе с перфектен актив от 37 победи, 33 от които с нокаут. Неговият съперник също можеше да се похвали с изключително постижение – 49 победи, 34 с нокаут, 1 загуба и 1 равенство, като единственото поражение на 26-годишния мексиканец бе от Флойд Мейуедър през 2013 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация