ЦСКА продължава с победите, армейците надвиха Дунав с 3:0 (видео)

21:52
ЦСКА продължава с победите, армейците надвиха Дунав с 3:0 (видео)

Отборът на ЦСКА София се наложи категорично над Дунав Русе с 3:0 в стартовия мач от 10-и кръг на Първа професионална лига. И трите гола за "армейците" паднаха през втората половина от мача, който се игра на стадион "Българска армия". 

През първото полувреме футболистите на Дунав бяха напълно равностойни на съперника си, но картината на терена се промени коренно още от началните минути на второто полувреме. В 54-ата минута Фернандо Каранга вкара гол, който бе отменен заради засада, но телевизионните повторения показаха, че съдиите по-скоро са сбъркали в ситуацията. Две минути по-късно обаче Каранга разпечата вратата на гостите с глава след центриране на Пинто от свободен удар. За бразилския нападател това бе 10-и гол от началото на сезона. Пет минути по-късно Кевин Меркадо уцели гредата за втори път в двубоя, след като стори същото и в края на първото полувреме. 

Николай Бодуров удвои преднината на домакините в 69-ата минута, като се разписа с глава след грешка на вратаря на дунавци Александър Конов, който замени контузилия се титуляр Станислав Антонов на почивката. Четири минути по-късно Тиаго с мощен изстрел от пряк свободен удар пред наказателното поле оформи крайното 3:0, а ЦСКА записа осмата си поредна победа. 

Тимът на Стамен Белчев води в класирането с актив от 25 точки, а Дунав заема 11-а позиция с 8 пункта. В следващия 11-и кръг ЦСКА гостува на Етър, а Дунав посреща Пирин.

ЦСКА - Дунав 3:0

1:0 Фернандо Каранга '56

2:0 Николай Бодуров '69

3:0 Тиаго Родригес '73

Състави:

ЦСКА - Черниаускас, Недялков, Чорбаджийски, Бодуров, Рубен Пинто, Меркадо, Каранга, Манолев, Малинов, Тиаго, Дюлгеров

Дунав - Антонов, Патев, Марем, Ларин, Милчев, Димов, Васев, Ненов, Карагерен, Шопов, Будинов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация