Категорична победа за Ботев в пловдивското дерби (видео)

22:36
Категорична победа за Ботев в пловдивското дерби (видео)

Ботев взе дербито на Пловдив, побеждавайки с 3:0 градския си съперник Локомотив. Двата тима премериха сили на стадион „Коматево“ в среща от 10-ия кръг в Първа лига, която се игра без публика, заради наказание на „канарчетата“.


„Жълто-черните“ откриха резултата още в 13-ата минута с гол на новото попълнение Густаво Алфонсо. Бразилецът ознаменува по най-добрия начин дебюта си за Ботев, разписвайки се след асистенция на Тодор Неделев.


Именно Неделев пък удвои аванса на своя тим след почивката. Звездата на „канарчетата“ се разписа от дузпа в 51-ата минута, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Ивайло Марков.


Гостите довършиха срещата с 10 души, след като 15 минути преди края капитанът на „черно-белите“ Ванчо Траянов бе изгонен след втори жълт, респективно червен картон. В оставащите минути до края домакините се възползваха от численото си превъзходство и стигнаха до трети гол. Негов автор бе друго ново попълнение Дуде Ндонгала, който оформи крайното 3:0 в полза на Ботев.


С днешния успех тимът на Николай Киров събра 11 точки, заемайки седмата позиция в класирането. От своя страна след третото си поредно поражение в първенството Локомотив е на осмо място също с 11 пункта, с но по-лоша голова разлика от градския си съперник.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация