Лукойл разби Бенфика и продължава в ШЛ

20:26
Лукойл разби Бенфика и продължава в ШЛ

Баскетболният шампион на България Лукойл Академик се класира за третия кръг от квалификациите в Шампионската лига след нова победа над Бенфика. След успеха в Лисабон от преди два дни, днес студентите отново се справиха със своя съперник, надделявайки с 87:71 в столичната зала "Универсиада".

Играчите на Шарон Друкер поеха инициативата от самото начало и още до края на първата четвърт вече имаха двуцифрен аванс – 27:12. Лукойл продължи да диктува събитията на паркета и закономерно след първото полувреме резултатът бе 45:27 в тяхна полза.

След почивката гостите от Португалия опитаха да намалят изоставането си, но без сериозен успех. В крайна сметка „студентите“ доиграха спокойно срещата, която завърши при 87:71 в тяхна полза. Най-резултатен за тима от Правец бе гардът Антъни Рафа, който завърши със 17 точки, към които добави и 6 асистенции и 3 борби. По 14 пункта пък добавиха Христо Николов и Далтън Пепър. За Бенфика 14 точки вкара Антуан Робинсън.

В следващата фаза от пресявките родният шампион ще се изправи срещу литовския Ювентус Утена. В първия двубой, който ще е на 29 септември, домакин ще е Лукойл, а реваншът е на 2 октомври в Литва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация