УЕФА ще глобява Спартак Москва заради феновете му

16:55
УЕФА ще глобява Спартак Москва заради феновете му

Руският шампион Спартак Москва ще бъде разследван от Европейската футболна асоциация (УЕФА) заради издигнати от феновете плакати, които не са съгласувани с правилата, както и за изстреляни фойерверки по време на вчерашната среща от Шампионската лига с Ливърпул, завършила 1:1.


Освен несъгласуваните плакати и скандирания в изпълнение на привържениците на Спартак, нерегламентирана пиротехника, както и блокиране на стълбища и изходи от секторите на стадион "Откритие Арена". Това е втори случай в рамките на един месец, в който с руския шампион по подобни поводи се занимава УЕФА.


Сегашният случай ще бъде представен на Комисията по етика и дисциплинарен контрол на заседанието й на 19-и октомври. Предишното дело беше от мача с Марибор (Словения) на 14-и септември, пак в група Е на Шампионската лига, когато бяха изстреляни няколко ракети, една от които падна директно на полето близо до германския съдия Дениз Айтекин.


Клубът вече беше глобен с 60 000 евро и със забрана за посещение на феновете на следващото им гостуване на 1 ноември в Севиля.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация