Юнайтед продължава да мачка безмислостно (видео)

19:08
Юнайтед продължава да мачка безмислостно (видео)

Манчестър Юнайтед записа четвърта поредна победа от началото на сезона на “Олд Трафорд”, след като надделя с 4:0 над Кристъл Палас. Отборът на Моуриньо е отбелязал 14 гола и не е допуснал нито един на собствения си стадион през настоящата кампания. “Червените дяволи” не оставиха шансове на закъсалия съперник, като още в третата минута Мата откри резултата. Фелаини се разписа в 35-ата минута и в началото на втората част, а малко преди края Лукаку оформи крайното 4:0.

Отборът на Моуриньо оглави класирането с актив от 19 точки. Сериозните проблеми за Палас пък продължават. Отборът вече седми пореден кръг не може да спечели точка и да отбележи гол.

Малките надежди на гостите започнаха да се изпаряват много рано. Още в третата минута Манчестър Юнайтед поведе в резултата. Рашфорд проби отляво и прекрасно намери Мата в наказателното поле. Испанецът с прецизен удар прати топката в мрежата в своя мач номер 200 във Висшата лига.

“Червените дяволи” имаха сериозно преимущество, но с изтичане на минутите Палас успокои играта, поспря устрема на съперника и на моменти дори поглеждаше към вратата на Де Хеа. Ритъмът на игра на домакините бе нарушен и те не създаваха положения, а тимът на Ходжсън се опитваше да изнесе играта в по-предни позиции. В 32-ата минута след отлично подаване на Кабай Бакари Сако стреля от сравнително далечна дистанция. Диагоналният му удар без проблеми бе отразен от Де Хеа.

Точно, когато нещата изглеждаха малко по-добре за Палас, Юнайтед стигна до втори гол. В 35-ата минута центриране на Ашли Йънг стигна до Фелаини на далечната греда и той отблизо прати топката в мрежата. В края на полувремето отборът на Моуриньо пропусна няколко възможности за ново попадение. Удар с глава на Смолинг мина встрани от вратата, а Мхитарян стреля неточно от добра позиция.

С началото на втората част малкото останала интрига съвсем приключи. Фелаини отбеляза втория си гол в мача след центриране от фаул на Рашфорд и авансът на Юнайтед стана три гола. Домакините играеха малко по-пестеливо, но продължаваха да създават положения. В 71-ата минута Лукаку пропусна да се разпише от отлична позиция. Белгиецът обаче отбеляза поредния си гол четири минути преди края. Влезлият като резерва Марсиал проби отляво и пусна остра топка в наказателното поле, Лингард я пропусна и за Лукаку не бе особено трудно да я прати в мрежата отблизо. За него това бе седми гол във Висшата лига от началото на сезона.

МАН ЮНАЙТЕД - КРИСТЪЛ ПАЛАС 4:0
1:0 - Мата (3)
2:0 - Фелаини (35)
3:0 - Фелаини (49)
4:0 - Лукаку (86)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Джоунс, А. Йънг, Матич, Фелаини, Мата, Мхитарян, Рашфорд, Лукаку

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Хенеси, Уорд, Сако, Дилейни, Ван Анхолт, Миливойевич, Кабай, Таунзенд, Пънчън, Шлуп, Сако

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация