Местят Барса във Висшата лига?

12:57
Местят Барса във Висшата лига?

Барселона, както и останалите клубове от Каталуня като Еспаньол и Жирона могат да играят във Висшата лига или Франция.


За тази налудничава идея съобщи спортният министър на Каталуня Жерар Фигерас.


Това може да се случи, след като станат ясни резултатите от референдума за независимостта на областта. Гласуването в Каталуня се провежда днес.


„При положение, че извоюваме независимостта си, каталунските тимове в Ла Лига – Барселона, Еспаньол и Жирона ще трябва да решат къде искат да играят. В испанската лига или в някоя съседна страна като Италия, Франция или Висшата лига. Монако играе във Франция, докато в Англия са включени уелски отбори“, коментира Жерар Фигерас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
01.10.2017 17:36

Ами Барса е каталунски отбор, така че ако Каталуния излязат от Испания, то ако Барса искат да играят в Примера, трябва да минат през класическия път: от най-ниската дивизия и да си извоюват мястото в Примера. Не виждам причина да си ги оставят в елита на Испания.

Колкото до Франция и ВЛ... пълни глупости.

Redbula
01.10.2017 15:09

Това е невъзможно да се случи поради ред причини и 1 от тях е че няма как да се включи нов отбор без да е минал преди това през всички лиги.Тоест поне от лига 2. Което означава че нито 1 играч няма да остане да играе за барца при положение че ще чака мнимум 3 години за да се изкачи до висшата лига :Д

zlobar4o
01.10.2017 13:13

Барса ще играе в лигата на Каталуния където ще е винаги шампион т.к ще е единствения отбор а шеф на тамошного бфс ще е ицето стоичков той и без това само барцелона си знае