Барса схруска Лас Палмас пред празните трибуни на "Ноу Камп" (видео)

19:12
Барса схруска Лас Палмас пред празните трибуни на "Ноу Камп" (видео)

Отборът на Барселона спечели с класическото 3:0 домакинството си на Лас Палмас в среща от 7-ия кръг в Примера дивисион. 

Двубоят на "Ноу Камп" се игра без публика, заради сериозното напрежение в Барселона, вследствие на провеждащия се днес референдум за независимостта на Каталуния. От ръководството на домакините искаха срещата да бъде отложена, но заради отказа на Испанската футболна лига, от Барса решиха мачът да се играе при закрити врата.

Въпреки непривичната атмосфера на 99-хилядното съоръжение, домакините успяха да изковат седмата си поредна победа от началото на сезона. След нулево равенство през първото полувреме, в 49-ата минута Серхи Бускетс даде преднина на Барса, засичайки с глава центриране от корнер на Лионел Меси. Именно аржентинецът бе точен за 2:0 в 71-ата минута, реализирайки десетия си гол в Ла Лига през този сезон. Отново Меси оформи класическия успех за своя тим с второто си попадение в мача, което дойде в 77-ата минута след асистенция на Луис Суарес.

След днешния успех тимът на Ернесто Валверде продължава с перфектния си старт на сезона. Каталунците са едноличен лидер в класирането с пълен актив от 21 точки. Лас Палмас е 17-и с 6 пункта.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

extol
02.10.2017 10:01

Глупости. Само умствено изостанал може да си мисли, че ще си тръгнат от La Liga.

BarcaLeo
02.10.2017 09:57

нищо няма да се случи, барса еспаньол и хирона си остават в лигата

Bitten
02.10.2017 05:03

Оставете го вие тоя мач. По-важното в случая е какво ще се случва с барса и еспаньол... Референдума беше спечелен с 90% и Президента (или там както и да се нарича длъжността му) на Каталуния каза че до 48 часа региона ще обяви независимост от Испания. Дали това не беше последният мач на Барса в Испанската Лига ?