Етър взел Бадара, след като Левски го отказал

10:26
Етър взел Бадара, след като Левски го отказал

Алиун Бадара най-вероятно е най-споменаваното име във Велико Търново през последните два месеца. Сенегалският таран се разписа и в мрежата на ЦСКА при геройското реми 2:2. По този начин болярите сложиха край на победния марш на армейците и показаха, че имат аргументи да са фактор в първенството. В оспорвания двубой на ниво се представи мощния Бадара, който вкара с много прецизен удар с глава и неведнъж затрудняваше отбраната на червените с респектиращата си физика. Сенегалецът се превърна в едно от откритията в шампионата и е автор на почти 50% от попаденията на Етър в шампионата - 5 от 11 гола.

Историята на Бадара можеше да е много по-различна, ако не бе следващия съперник на болярите Левски. "Тема спорт" разбра, че през лятото таранът е бил предложен на "сините". Те са наблюдавали изявите му, но не са го одобрили. "Този не става за Левски", бил коментарът на спортно-техническия щаб на "Герена". Вместо това са привлечени централните нападатели Буш и Мапуку.

Етър са следели ситуацията около Бадара и след като Левски е отказал да го привлече, веднага са излезли с предложение към него. Така мощния таран се озова на "Ивайло". Той подписа за 2 години и бързо се превърна в любимец на феновете с попаденията си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация