И Меркадо взима български паспорт, ако подпише нов договор с ЦСКА

11:18
И Меркадо взима български паспорт, ако подпише нов договор с ЦСКА

Крилото на ЦСКА Кевин Меркадо ще получи български паспорт, но има едно условие за това - да продължи договора си с клуба. В интервю за “Тема Спорт” през миналата седмица еквадорецът изрази увереност, че това ще се случи. В следващите дни играчът и ръководството ще седнат на масата за преговори, тъй като контрактът му изтича през декември. Меркадо е под наем от испанския Гранада. В ЦСКА обаче все още не са решили на 100% дали искат да задържат южноамериканеца. Крилото така и не постигна постоянство в изявите си и не се утвърди като безспорна фигура в състава, макар да е вече близо 9 месеца в отбора.

Откакто пристигна ба “Българска армия” в началото на годината, Меркадо е записал 22 участия в елита, в които е бил титуляр 10 пъти. Той има 1 гол и две асистенции в тези срещи, а в сблъсъка с Етър се представи слабо.

Ако “червените” все пак удължат договора на еквадореца, веднага ще се задейства и процедура по изваждането на български паспорт за него. В случай, че двете страни се разберат до средата на октомври, е много вероятно Меркадо да се сдобие с новия документ още преди края на годината.

Български паспорт вече получи голмайсторът на ЦСКА и първенството Фернандо Каранга и той вече не заема квота извън ЕС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация