Дидие Дешан: В България винаги е трудно

07:54
Дидие Дешан: В България винаги е трудно

България винаги се играе трудно", заяви френският национален селекционер Дидие Дешан преди важния мач от група "А" на световните квалификации по футбол. Той уточни, че отборът на Петър Хубчев е тим с две лица, като по-силното от тях обикновено се проявява у дома.

"Първият мач е също толкова важен за нас, колко и вторият. Наближаваме нашата цел и трябва да бъдем внимателни, защото най-важното е да спечелим визите за Русия. Очаквам труден мач в България, защото те са отбор с две лица. У дома са наистина много силни и са биткаджии, които разчитат на светкавични атаки. Там винаги се е играело трудно", каза той.

"Лоран Косчиелни имаше проблеми с ахилесово сухожилие и те се засилиха. Варан и Юмтити пък имат много малко време заедно като двойка на терена, но пък са играли достатъчно на международно ниво. Умтити изигра важни мачове и на европейското, и след него", добави селекционерът.

"Ако не допускаме грешки, няма да допускаме и голове. За да бъдем на високото ниво, в което се целим, трябва да бъдем ефективни във всички фази на играта. В случая трябва да блокираме и силните страни на съперниците ни, които организират много бързи атаки", продължи Дешан.

Френският селекционер завърши с похвали за младоците в състава - Килиан Мбапе и Тома Лемар, които най-вероятно ще бъдат титуляри срещу България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация