Навиват Роси да вземе сънародници в Левски

09:10
Навиват Роси да вземе сънародници в Левски

Треньорът на Левски Делио Роси вече е получил няколко предложения да привлече свои сънародници на “Герена” през зимната пауза. В клуба постоянно пристигат нови и нови оферти за играчи, с които да подсилят състава си. Наставникът обаче за момента още не е обявил окончателно точно от какви футболисти се нуждае. При пристигането си в Левски, италианецът обяви, че няма да движи селекцията в буквалния смисъл и няма да настоява за конкретни имена, които да бъдат привлечени. Той основно ще съобщава от какви играчи има нужна, а след това шефовете ще имат задачата да му предложат подходящи варианти, от които да избира.


След пристигането на Роси, от Левски показаха, че имат поглед върха балканския пазар. Пред подпис с клуба бяха сръбското крило Ален Стеванович, който разтрогна с Партизан (Белград), и босненският халф  Стиепан Лончар, който играе за Широки брег. Двамата обаче се провалиха на медицинските прегледи - първият заради травма в глезена, а вторият заради киста в коляното. Няма да е чудно, ако от “Герена” отново погледнат към бившите югославски републики.


Очаква се “сините” да вземат поне трима играчи след Нова година. В сметките ще са нападател, крило и ляв защитник. В момента тараните Жуниор Мапуку и Сержиу Буш са колебливи в изявите си. Единственият чист флангови нападател пък е Джерсон Кабрал, а в лявата зона на отбраната Иван Горанов е без алтернатива.


В следващите седмици на “Герена” трябва да решат кои от играчите с изтичащи договори ще получат предложение за удължаването им. Божидар Митрев и Роман Прохазка са с договори до следващото лято. Така, ако не удължат споразуменията си с Левски, ще могат още от зимата да преговарят с други отбори. Антонио Вутов пък играе при “сините” като преотстъпен от Удинезе до лятото на 2018 година.


През зимата столичани ще направят и нов опит да разкарат някои от ненужните чужденци - Симон Сандберг, Франсис Нар и Бабатунде Адениджи. За момента те отказват да скъсат договорите си със “сините”, ако не получат солидни неустойки. В края на трансферния прозорец пък Нар и Адениджи отказаха трансфер. За последния имаше предложение на стойност 150 хил. евро от албанския Скендербег, но той отказа да премине в този отбор.


“Тема спорт”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация