Младежите се издъниха срещу Казахстан (видео)

20:40
Младежите се издъниха срещу Казахстан (видео)

Младежкият национален отбор на България направи втора сериозна издънка в квалификационния цикъл за Евро 2019. Избраниците на Антони Здравков завършиха 2:2 с Казахстан в домакинството на "Трейс Арена". Кирил Десподов (9) и Томислав Йорданов (51) бяха точни за "трикольорите", докато Жалмукан (20) и Омиртаев (86) се разписаха за гостите. Малко преди изравнителното попадение Ангел Лясков (84 минута) бе изгонен за втори жълт картон, което се оказа решаващо за крайния резултат.


Двубоят бе втори за младите "лъвове", които имат едва една точка след двете си срещи в Стара Загора.


След четири дни, "лъвовете" ще се изправят отново срещу Казахстан на стадион "Астана Арена" в Астана в нов сблъсък.


Антони Здравков е направил четири промени от поражението с 0:1 на Люксембург. Николай Кръстев, Марио Петков, Янис Карабельов и Кирил Десподов сменят Християн Василев, Петър Генчев, Серкан Юсеин  и Тонислав Йорданов.


Нападателят Кирил Десподов бе точен в 9-ата минута, след като засече подаване с глава на Александър Георгиев. Капитанът на гостите Дидар Жалмукан изравни в 20-ата минута. Преди това Федин преодоля Велков, след което подаде на своя съотборник.


В 27-ата минута Петко Христов и Жалмукан си счупиха главите, след като се сблъскаха във въздушен двубой. Двамата имаха нужда от лекарска намеса, като играчът на Фиорентина и голмайсторът на гостите доиграха мача с превързани глави.

На почивката Здравков направи две промени. Нападателите Томислав Йорданов и Калоян Кръстев замениха Илия Димитров и Марио Петков.


Именно 18-годишният играч на Литекс бе точен за 2:1 в полза на България. Той се разписа в 51-ата минута с рамо, след като се възползва от грешка на двамата централни защитници на Казахстан.


Александър Георгиев изпусна да реши всичко в 72-та минута с трето попадение, а в края и казахите имаха своите шансове. Най-голямата грешка дойде в 82-та минута, когато Ангел Лясков влезе ужасяващо с бутоните в коляното на съперник и и съвсем заслужено беше изгонен.


В 85-та минута резилът стана пълен. Тогава Александър Соколенко намери Оралхан Омиртаев и той с удар между двама защитници и с помощта на гредата прониза Николай Кръстев за 2:2. С това беше сложена точка на спора между тези два тима.


Така след две домакинства срещу двата уж най-слаби отбора в групата, България взе само една точка. Следващият мач е отново с Казахстан, но в Астана. Битката е на 10 октомври. Иначе казахите са с 5 точки и на втората позиция в групата, но с два мача повече от България.

 

БЪЛГАРИЯ U21 - КАЗАХСТАН U21 2:2


1:0 Десподов (9)
1:1 Жалмукан (20)
2:1 Йорданов (51)
2:2 Омиртаев (86)

БЪЛГАРИЯ U21: Николай Кръстев, Марио Петков (46-Калоян Кръстев), Стефан Велков, Петко Христов, Ангел Лясков, Янис Карабельов, Чавдар Иванов, Мартин Костадинов, Александър Георгиев (78-Георги Русев), Илия Димитров (46-Томислав Йорданов), Кирил Десподов


Селекционер: Антони Здравков

КАЗАХСТАН U21: Колбунтцов, Калмуратов (81-Лухай), Мажитов, Соколенко, Абикен, Жалмукан, Абилгази, Сламбеков (81-Найрян), Федин, Зайнутдинов (63-Омиртаев), Пертсух

Селекционер: Владимир Никитенко

 

Жълти картони: Петков, Лясков, Христов, Йорданов - Б, Федин, Калмуратов - К


Червен картон: Лясков - 84 минута

 

Съдия: Мукола Балакин (Украйна)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация