Мерцедес доминира в квалификацията на "Сузука"

11:16
Мерцедес доминира в квалификацията на "Сузука"

Люис Хамилтън успя да спечели първия полпозишън в кариерата си на пистата "Сузука" в днешната квалификация за неделната Гран При на Япония. Германският отбор наложи тотална доминация днес и съперниците им от Ферари нямаха никакъв шанс дори да ги доближат.

Така второ време записа съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас. Той бе по-бавен от лидера с 0.332 секунди. Зарази смяна на скоростна кутия и наказание от пет позиции на старта обаче финландецът ще трябва да сдаде втората си стартова позиция на третия днес Себастиан Фетел. Лидерът на Ферари пробва всичко, но с най-доброто си постижение четирикратният световен шампион бе по-бавен от Люис с 0.472 секунди.

Днес по-бързият пилот на Ред Бул бе Даниел Рикардо. Австралиецът остана четвърти, но успя да се пребори с младия си съотборник Макс Верстапен, който набира скорост след победата миналата седмица в Малайзия. Холандецът обаче бе по-бавен от Рикардо и ще трябва да стартира от пето място.

Кими Райконен не успя да се доближи до скоростта на съотборника си във Ферари Фетел и остана едва шести в днешната квалификация. Преди битката днес се знаеше за наказанието на Кими с пет позиции заради смяна на скоростна кутия и всички очакваха повече от него. Финландецът обаче изостана с повече от 0.7 секунди от Себастиан и в същото време не успя да се пребори дори с пилотите на Ред Бул. Така утре той ще трябва да търси място в челото от 11-а позиция.

Себастиан Окон продължава с възходящата линия в представянето си от началото на годината. Пилотът на Форс Индия се класира седми и отново бе по-бърз от по-опитния си съотборник Серхио Перес. Мексиканецът остана осми, на позиция пред Фелипе Маса от Уилямс. Пилотът на Макларън-Хонда Фернандо Алонсо успя да си проправи път до десетата стартова позиция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация