Надал съкруши устрема на Гришо в Пекин

14:17
Надал съкруши устрема на Гришо в Пекин

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Пекин, след като загуби от световния номер 1 Рафаел Надал с 3:6, 6:4, 1:6.

10-та среща между двамата бе оспорвана и с размяна на преимуществото, но в решаващия сет класата на Надал си каза думата и той успя да стигне до успеха. Двубоят започна равностойно, но испанецът първи стигна до пробив. Гришо имаше две възможности да върне пробива, но не успя да ги реализира и в крайна сметка Надал взе частта с 6:3.

Шампионът от Ю Ес Оупън проби и в началото на втория сет, след което затвърди преднината си за 2:0. От този момент обаче Димитров заигра много силно и постоянно натискаше сервиса на съперника си, като от резултат от 1:3 взе 5 от следващите 6 гейма, за да вкара мача в трети сет.

В решаващата част Надал започна безкомпромисно и постигна два поредни пробива, за да дръпне с 4:0. Григор не се отказа и потърси връщане в сета, но изпусна три поредни възможности за пробив в 6-ия гейм, като общата му статистика в мача за реализирани брейк точки бе 2/12. В крайна сметка Рафа постигна още един пробив и затвори мача след 2 часа и 16 минути игра.

С доброто си представяне в Пекин българският тенисист затвърди позициите си в надпреварата за Лондон и вече изглежда почти сигурен участник във Финалите на световния тур. От понеделник обаче той ще се смъкне до 9-то място в световната ранглиста, тъй като преди година стигна до финала в китайската столица и ще загуби 120 точки от актива си.

Във финала на турнира Надал ще срещне Ник Кирьос или Александър Зверев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация