Вентура: Не бива да ни освиркват, представяме цяла Италия

16:28
Вентура: Не бива да ни освиркват, представяме цяла Италия

Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура е останал разочарован от освиркванията по адрес на неговите възпитаници след края на мача с Македония. Скуадра Адзура завърши наравно 1:1 с Македония и след последния съдийски сигнал запалянковците в Торино освиркаха мощно националите, когато напускаха терена.

"Мисля, че не бива да ни освиркват, тъй като представяме цялата страна. Днес станахме официално втори в групата, предстои ни мач с Албания и после бараж", отбеляза Вентура. Италианците при всички случаи ще завършат на второ място в група G, победител в която предсрочно стана отборът на Испания.

Андреа Бардзали също коментира реакцията на запалянковците. "Много неприятно е, но всеки, които си е платил за билет, може да говори всичко, каквото поиска. Все пак е доста неприятно да ни освиркват накрая. Ние обаче сме Италия и трябва да играем на Световното първенство".

Вратарят Джанлуиджи Буфон подчерта, че след загубата от Испания с 0:3 отборът му е загубил част от своята увереност в силите си. "Ако бяхме победили Македония с 1:0, не мисля, че нещо би се променило в тима. Равенството показа ясно, че са нужни промени. Някои от нас, включително и аз, трябва да поемат отговорност и да помогнат на другите играчи да станат част от отбор, който иска да играе на Световното. Нужно е отново да започнем да се наслаждаваме на футбола, тъй като това е единственият начин да се избавим от страха и да започнем да творим хубави неща на терена. Футболът е съкровището на нашата нация", каза Буфон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация