Надал триумфира в Пекин

17:12
Надал триумфира в Пекин

Световният номер 1 Рафаел Надал спечели за втори път в своята кариера силния тенис турнир в Пекин, Китай. На финала левичарят от Майорка даде само три гейма на австралиеца Ник Кирьос и след категоричното 6-2, 6-1 завоюва 75-та си кариерна титла.

Двубоят бе натоварен с големи очаквания от феновете, но Матадора не остави никакви шансове на своя съперник и го пречупи точно за 92 минути игра. В първия сет шампионът от 2005 реализира решаващ брейк в шестия гейм, след което успешно затвърди преднината си за 5-2. Надал, който вчера победи на полуфиналите Григор Димитров с 2-1 сета продължи с доминацията си на корта и направи нов пробив, което му бе повече от достатъчно, за да затвори сета с 6-2.

Безкомпромисното представяне на носителя на 16 титли от Големия шлем продължи и през втората част, след като Надал реализира ранен пробив още във втория гейм. Това тотално уби надеждите на темпераментния австралиец, който така и не съумя да намери противодействие на брилянтната игра на испанеца. Видимо изнервен Кирьос допусна нов брейк в своето подаване, с което преднината на Краля на клея набързо набъбна до 4-0.

В крайна сметка лидерът в световната ранглиста не допусна изненади и с безапелационната си игра завоюва втора титла от Пекин и общо 75-та в своята славна кариера. За 19-ия в света австралиец това бе втори загубен финал през тази година, след като по-рано преклони глава и пред първата ни ракета Григор Димитров на Мастърса в Синсинати.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация