Каролин Гарсия е новата кралица на Пекин

17:25
Каролин Гарсия е новата кралица на Пекин

Французойката Каролин Гарсия продължи с впечатляващото си представяне през последните две седмици, след като триумфира на силния тенис турнир в Пекин, Китай.

Гарсия, която наскоро грабна трофея в Ухан, днес aбсолютно заслужено завоюва и петата титла в кариерата си. Тя постигна забележителен успех във финала на надпреварата с 6-4, 7-6 (3) над румънката Симона Халеп, която от утре официално ще оглави световната ранглиста при жените.

С триумфа си френската тенисистка пък ще бъде за първи път в кариерата си сред десетте най-добри в света, като ще се изкачи с шест позиции до 9-то място в класацията на WTA в понеделник.

Срещата започна по перфектен начин за Халеп, която още на старта проби подаването на своята съперничка. Румънката обаче не съумя да затвърди преднината си, а впоследствие допусна пълен обрат в сета. 23-годишната французойка съумя да реализира решаващ брейк в десетия гейм, с който поведе с 1-0 сета.

Във втората част и двете тенисистки демонстрираха изключителен тенис, който си личеше от изключително дългите и оспорвани разигравания между двете. Халеп имаше отлична възможност да пробие в седмия гейм, но новата водачка в световната ранглиста пропусна 9 брейкбола. Впоследствие се стигна до тайбрек, в който Гарсия рано-рано дръпна с 4-1 точки. Родената в Лион тенисистка не изпусна преимуществото си до края, за да спечели в крайна сметка петата титла в своята кариера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация