България - домакин на Купа "Дейвис" през 2018 година

19:14
България - домакин на Купа "Дейвис" през 2018 година

България ще е домакин на срещите от Група III от зона „Европа” на Световно отборно първенство по тенис за  Купа „Дейвис” догодина. Мачовете ще се проведат през първата седмица на месец април 2018-а на кортовете на ТК „Локомотив“ в Пловдив. От следващата година отборите ще бъдат разделени в две групи и България ще е домакин общо на осем отбора.

"Домакинството на това събитие е ново признание за БФТ като организатор на подобни престижни световни прояви“, заяви д-р Георги Крумов, зам. председател на УС на БФТенис и председател на ТК "Локомотив" Пловдив.

„Пловдив на два пъти е бил домакин на мачове от Купа "Дейвис" и на два пъти от "Фед Къп" и обикновено нашите представители са завършвали с успех. Надяваме се да спазим традицията и нашите тенисисти да успеят да се изкачат в по-горната група. Предизвикателство за нас е, че състезанието ще се проведе през първата седмица на април и червената настилка, която смятаме, че е най-добра за нашите състезатели, трябва да бъде добре подготвена. Надяваме се и на сериозна подкрепа, каквато пловдивчани винаги са оказвали за Купа "Дейвис". Клубът ни е подготвен много добре и се надяваме и този път да излезем с чест от домакинството.

Община Пловдив винаги ни е подкрепяла при подобни събития и се надяваме отново да е така, за да създадем перфектни условия за нашите гости", добави д-р Георги Крумов.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация