Левски се наложи над Ботев Враца с фантастичен гол от 30 метра (видео)

19:17
Левски се наложи над Ботев Враца с фантастичен гол от 30 метра (видео)

Отборът на Левски постигна минимален успех с 1:0 над втородивизионния Ботев (Враца) в контролна среща, играна по време на паузата в първенството. Единственото попадение в мача бе дело на френския халф Антони Белмонт, който в 17-та минута реализира красив гол от близо 30 метра.

Двубоят между двата отбора на стадион "Георги Аспарухов" започна равностойно, но възпитаниците на Делио Роси набързо поеха инициативата на терена.

В 11-та минута Серджиу Буш можеше да открие резултата в полза на сините, но вратарят на врачани показа завидни умения и спаси удара на румънеца.

В крайна сметка доминацията на Левски се материализира в 17-та минута, след като Антони Белмонт реализира изключително красиво попадение. Новото попълнение на столичани напредна с топката от средата на терена, а след това с топовен изстрел от близо 30 метра я изпрати във вратата на Ботев. До края на първата част отново Буш и Давид Яблонски можеха да удвоят преднината за Левски, но в крайна сметка двата отбора се оттеглиха при резултат 1:0 в полза на домакините.

След подновяването на играта едно от малкото по-сериозни положения бе в полза на гостите, след като Атанас Димитров отправи удар с глава, но топката премина встрани от вратата на Любенов.

В 61-та минута Жуниор Мапуку навлезе опасно в наказателното поле на Ботев, след което падна след съприкосновение със защитник на врачани. Главният съдия на срещата обаче прецени, че няма основание да свири дузпа в полза на сините.

До края на срещата головите възможности и пред двата отбора бяха рядкост и в крайна сметка Левски спечели с минималното 1:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация