Български съдия получи наряд за боя на Кобрата с Джошуа

19:25
Български съдия получи наряд за боя на Кобрата с Джошуа

Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, научи bTV.


Той ще бъде поканен лично от управата на Британския боксов борд за контрол (British Boxing Board of Control). Като върховно ръководно тяло на професионалния бокс в Обединеното кралство, на него се пада отговорността да избере реферите за събитието на 28-ми октомври в Кардиф.


Главен арбитър на двубоя на "Принсипалити стейдиъм" в столицата на Уелс обаче ще бъде британец. Британец ще бъде и още един от общо четиримата съдииПоследният от тях задължително ще бъде избран от националност, различна от тези и на двамата боксьори.


"Според правилника ни, главният арбитър ще бъде задължително представител на Великобритания. От там ще бъде и още един от съдиите. Останалите двама са разпределени така: един избран от страната, от която идва претендента за световната титла и един, който да бъде неутрален. Работим по тази формула в 95% от двубоите", издава в интервю пред телевизия "Скай спортс" Робърт Смит - генерален секретар на Британския боксов борд за контрол.


Антъни Джошуа (19 мача, 19 победи, 19 с нокаут) в момента е носител на три пояса на световен шампион в "кралската категория" -WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация) и IBO (Международна боксова организация).

 

btvnovinite.bg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
09.10.2017 21:43

При положение, че се избират на този принцип, не виждам нищо сензационно в новината, че единият арбитър ще бъде българин!!:D