Хубчев: Не приемам мача с Люксембург като репетиция

20:16
Хубчев: Не приемам мача с Люксембург като репетиция

Наставникът на България Петър Хубчев говори пред родните медии в Люксембург. Той заяви, че срещата от световните квалификации утре няма да е репетиция за бъдещето. Както е известно, "лъвовете" загубиха в събота от Франция и се простиха с всякакви шансове за класиране на световните финали в Русия догодина.


"Настроението е добро, момчетата като че ли са още превъзбудени. Те като че ли са осъзнали, че са направили нещо добро, но са и осъзнали, че това не е още голямата крачка. Сигурен съм, че няма да има оправдания от типа на умора, дълго пътуване, по-концентрирани са.


Не се съмнявам, че отборът на домакините ще играе на максимума си, особено след такъв резултат срещу Швеция. Това е нормално във футбола. В момента и да знам няма да ви кажа какви ще са промените в състава. Имахме тежък мач три дни по-рано, такива неща са нормални.


Дали този мач ще е нещо като репетиция? Наистина срещата няма значение за класирането на двата отбора, но за мен ще е престъпление какъвто и да е мач, дори най-приятелският, да го приемаме като някаква репетиция за бъдещето. Тези мачове трябва да се играят концентрирано и сериозно.


Традициите? Тях вие, журналистите, ги знаете по-добре от мен и футболистите със сигурност. Едва ли те се интересуват толкова от нея. Традициите са много преди ние да застанем тук, тези неща не оказват кой знае какво влияние на нас треньорите и на футболистите.


Вече имах възможност вчера да се съберем и да говорим, най-лесното е да кажем, че нашите момчета не са подготвени за такива тежки мачове, на двама-трима им се схванаха краката, но това не се брои. Започвам да ги опознавам играчите, самите те отговарят за себе си, а отговарят и треньорите в клубовете им.


Ние се концентрираме върху това клатушкане в нашия отбор, но Холандия, Швеция и Франция също не можаха да изиграят два силни мача един след друг. Ако направим слаб мач, това ще ни даде ли сигурност, че следващият мач ще ни е силен? Трябва да се концентрираме в друга насока според мен.


Не е трудно да се определи основата, защото нямаме и толкова добри футболисти в България. Самите футболисти определят гръбнака на този отбор. Не си мислете, че тренираме положенията, така че да изкараме само Георги Костадинов да излиза на такива ситуации. Тренираме, за да излизат на такива позиции дори и централните защитници. Казах, че кръгът от футболисти, върху които сме се концентрирали, не е толкова голям. Който замести Костадинов утре, ще положи големи усилия, за да се изяви. Сигурен съм в това", каза специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация