Левски ще подсилва атаката си през зимата

10:48
Левски ще подсилва атаката си през зимата

Левски трябва да има нов нападател през зимната пауза. Това е категоричното решение на спортно-техническото ръководство на “сините”. За целта директорът Даниел Боримиров, както и скаутският отдел, от няколко дни работят усърдно по този въпрос. Всички контакти на Делио Роси и неговия италиански екип също са включени в мисията по търсенето на нова деветка.


Треньорът на Левски се опитва да намери подходящ футболист за върха на атаката и в движение, но едва ли ще успее да намери качествен свободен агент преди края на полусезона. Предложените варианти от български и чуждестранни агенти не са били одобрени.


На “Герена” смятат, че ако Левски иска да бъде конкурентен на Лудогорец и ЦСКА-София, трябва да инвестира в голаджия, тъй като въпреки неофензивния стил на игра, отборът създава положения, но малко от тях биват реализирани. Жуниор Мапуку и Серджиу Буш не вдъхват доверие на безкомпромисни голмайстори, а след контролата с Ботев (Враца) окончателно бе снето доверието и от Бабатунде Адениджи. Нигериецът не поиска да бъде трансфериран в Албания през лятото. Франсис Нар е в същото положение. А Мапуку не е в добри отношения с Роси, тъй като наставникът има много претенции към играта му.


По въпроса за нов нападател, няма да е изненада, ако бъде потърсен футболист от ранга на Габриел Обертан и Жорди Гомес. Ако до края на есенния полусезон Роси не одобри предложените му варианти, отново ще се прибегне до намеса от най-високо ниво. Собственикът на Левски Спас Русев вероятно пак сам ще търси контакти и лично ще преговаря с набелязаните футболисти. Именно по този наин босът доведе големите звезди в лятната селекция на “Герена”.


“Тема спорт”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация