Томова се класира за 2-ия кръг на турнира в Линц

18:15
Томова се класира за 2-ия кръг на турнира в Линц

Българската тенисистка Виктория Томов продължи с отличното си представяне на турнира в Линц с награден фонд 226 хиляди долара и победи британката Наоми Броуди с 3-6, 7-6(6), 6-4 в мач от първия кръг на надпреварата.

Първата ракета на България преодоля квалификациите, за да влезе в основната схема, а днес записа втората си победа на ниво WTA в кариерата си. Срещата не започна добре за Томова, след като съперничката ѝ реализира единствената си възможност за пробив в първия сет, за да поведе в резултата. Във втората част 22-годишната българка бе по-добрата на корта, но пропусна четири възможности за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Той бе оспорван, но Томова успя да се наложи с 8-6 и да вкара мача в решаващ сет. Той започна с тотална доминация на родната тенисистка, която поведе с 4-0, но Броуди, която завърши двубоя с 16 аса и 10 двойни грешки, потърси обрат и намали изоставането си до 3-4. Томова показа здрави нерви и не допусна да изгуби цялата си преднина, като в крайна сметка затвори мача 2 часа и 10 минути игра.

С успеха си Томова си осигури близо 2700 долара от наградния фонд, както и 30 точки за световната ранглиста. Във втория кръг на турнира българката ще се изправи срещу 6-та поставена Катерина Синякова или представителката на Швейцария Виктория Голубич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация