Мечтите на България за Мондиал 2018 приключиха с равенство срещу Люксембург (видео)

23:38
Мечтите на България за Мондиал 2018 приключиха с равенство срещу Люксембург (видео)

Националният отбор на България завърши по доста неубедителен начин квалификациите на Мондиал 2018, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на Люксембург. Двубоят бе без значение за лъвовете, които изгубиха и теоретични шансове за класиране на първенството в Русия след загубата си от Франция в събота, но представянето на възпитаниците на Петър Хубчев срещу един от непретенциозните отбори в Европа бе разочароващо. 

Срещата в херцогството започна много лошо за родните национали, след като още в 3-та минута Оливие Тил изведе домакините напред. Българските играчи играха много слабо до почивката и имаха шанс да се оттеглят само с един гол пасив след края на първото полувреме. 

През втората част лъвовете се мобилизираха и в последните 30 минути натиснаха своя съперник, което даде резултат в 68-та минута, когато Ивайло Чочев се разписа с глава след центриране на Спас Делев. До края на двубоя България имаше още няколко възможности за гол, но не успя да ги реализира и в крайна сметка за първи път в историята си не успя да победи Люксембург, след 13 поредни победи срещу този съперник. 

По този начин националният ни отбор приключи квалификациите за Мондиал 2018 на 4-то място в своята група А с актив от 13 точки. 

В другите мачове от групата Франция победи Беларус с 2:1, а Холандия надви Швеция с 2:0. Петлите завършват на първо място в групата и се класират директно за Световното първенство, докато Швеция ще играе бараж. Холандия пропуска участие на второ поредно голямо първенство.

Люксембург - България 1:1

1:0 Оливие Тил '3

1:1 Ивайло Чочев '68

Състави:

Люксембург - Жубер, Холтер, Филипс, Малгет, Яниш, Мартинс, Муч, В. Тил, Да Мота, Жоаким, О. Тил

България - Илиев, С. Попов, Бодуров, Божиков, Занев, Славчев, Чочев, Неделев, Краев, И. Попов, Делев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
11.10.2017 18:16

Който е написал заглавието, може да се каже, че не е много на център! :D

Slavi.Toshev
11.10.2017 11:32

"Мечтите на България за Мондиал 2018 приключиха с равенство срещу Люксембург"браво за заглавието на статията

Luster.Bijuta
10.10.2017 21:54

Една изпушена цигара съкращава живота с 5 минути, мач на националния отбор по футбол на България убива 90 минути от живота ви...

Luster.Bijuta
10.10.2017 21:52

Годината е 2027 г. Началото на футболния мач в София е дадено. 10 минути по-късно, фенове на двата отбора са заловени да прескачат оградата на стадиона. Полицаите ги връщат обратно да догледат мача.