България U17 допусна поражение в първия си двубой от квалификациите за ЕВРО 2018

22:39
България U17 допусна поражение в първия си двубой от квалификациите за ЕВРО 2018

България - Украйна 0:3

0:1 Викентий Волошин (38), 0:2 Михайло Мудрик (47), 0:3 Данило Сикан (68);

България U17: Иван Дичевски, Габриел Земярски, Даниел Стоянов, Томислав Папазов-капитан, Димитър Балинов, Йоан Бауренски, Кирил Янакиев (53-Иван Василев), Владимир Николов (57-Станислав Шопов), Андрей Йорданов, Мартин Минчев, Ияд Хамуд (59-Христиан Фоти);

Селекционер: Викторио Павлов

Украйна U17: Трубин-капитан, Биловар, Данилюк, Волошин, Мудрик, Шулянский, Бодня, Хондак, Пидрушний, Ярош, Дероган;

Селекционер: Олег Кузнецов

Съдия: Халил Мелер (Турция)

Националният отбор на България за юноши до 17 г. допусна поражение от Украйна U17 с 0:3 в откриващия си мач от Първия квалификационен кръг за ЕВРО 2018 на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Първо полувреме

В началните минути Хамуд и Бауренски пробваха да реализират, но ударите им не намериха целта. В 28-та минута гостите останаха с човек по-малко. Пидрушний получи втори жълт и респективно червен картон за нарушение срещу Йорданов. Десет минути по-късно украинците откриха резултата. Викентий Волошин шутира от пряк свободен удар от около 30 метра, Иван Дичевски подцени ситуацията и топката влетя в мрежата за 0:1. Минута по-късно Янакиев можеше да възстанови статуквото, но стреля от добра ситуация в аут.

Второ полувреме

Втората част започна с натиск на България, но стражът на гостите Трубин показа класа и отрази ударите на Минчев, Земярски и Бауренски. В 47-та минута гостите удвоиха преднината си след бърза контраатака, при която Иван Дероган изведе Михайло Мудрик и той преодоля Дичевски за 0:2. В игра за България се появиха Василев, Шопов и Фоти, които замениха съответно Янакиев, Николов и Хамуд. В 61-та минута Шопов пропусна да намали резултата, тъй като не успя да отправи силен удар и топката бе избита. В 68-та минута украинците отбелязаха ново попадение. Резервата Данило Сикан се озова на стрелкова позиция и оформи крайното 0:3 с диагонален удар.

В другия мач от групата, който се игра на стадион "Локомотив" в Горна Оряховица Република Ирландия надигра Азербайджан с 6:0.

Следващият мач на България U17 е срещу Република Ирландия. Двубоят на стадион "Ивайло" ще се проведе на 13 октомври в 18:30 часа. В другата среща Украйна се изправя срещу Азербайджан в 16:00 часа на стадион "Локомотив".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация