Меси избухна с хеттрик и прати Аржентина на Мондиала в Русия (видео)

09:50
Меси избухна с хеттрик и прати Аржентина на Мондиала в Русия (видео)

Отборът на Аржентина в последния възможен момент си осигури участие на Световното първенство в Русия догодина. Във финалния кръг от квалификациите "гаучосите" победиха Еквадор с 3:1 като гости с три гола на Лионел Меси.

Големият южноамерикански конкурент Бразилия в същото време игра коректно и разби Чили с 3:0 в мач без значение за Селесао. Автор на две от попаденията стана Габриел Жезус, третото бе дело на Паулиньо.

Аржентина финишира с 28 точки и зае третото място в зона КОНМЕБОЛ, а с това се класира директно за Мондиала. Бразилия завърши на върха в групата с внушителния актив от 41 точки, на втора позиция се нареди Уругвай с 31. Четвърти стана тимът на Колумбия, който направи равенство с Перу в последния кръг. Перуанците заеха петото място и ще играят бараж с Нова Зеландия, а Чили ще пропусне това Световно първенство.

Вече са ясни 23 от отборите, които ще участват в Мондиал 2018. Това са Русия, Белгия, Англия, Германия, Испания, Исландия, Полша, Сърбия, Франция, Португалия, Бразилия, Уругвай, Аржентина, Колумбия, Япония, Южна Корея, Иран, Саудитска Арабия, Коста Рика, Мексико, Панама, Египет и Нигерия.

Панама за първи път ще участва във финали на световен шампионат, а САЩ остана на пета позиция в зона КОНКАКАФ и няма да играе в Русия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zlobar4o
11.10.2017 17:57

По това се различаваме ние българите от останалия свят и във футбола и във волейбола и в тениса хората избухват точно когато трябва а ние .... се насираме Пораженчески манталитет