Волфсбург разкъса Атлетико Мадрид в женската Шампионска лига

21:15
Волфсбург разкъса Атлетико Мадрид в женската Шампионска лига

Дамският отбор на Волфсбург срази испанския шампион Атлетико Мадрид с 12:2 в среща-реванш от шеснайсетина финалите на женската Шампионска лига. Така с общ резултат 15:2 момичетата на Стефан Лерш продължават напред в турнира. Въпреки убедителната победа германките не успяха да подобрят рекордната си победа в Лигата, постигната с 14:0 срещу естонките от Пярну преди четири години. Интересно е да се отбележи, че тимът от Мадрид, първенец на Испания за миналия сезон, беше допуснал едва 17 гола в шампионския си сезон, а през настоящия има само едно попадение в мрежата си.

Още от самото начало на срещата си пролича, че зрителите на кокетния стадион "АОК" ще станат свидетели на голово шоу - Волфсбург водеше с 4:0 до 16-ата минута с хеттрик на звездата си Александра Поп и едно попадение на исландката Сара Гунарсдьотир.

Последваха два бързи гола на Перниле Мьосегаар-Хардер и Лара Дикенман - 29' и 33' минути, като между тях Лудмила да Силва върна едно попадение за испанките.

До края на полувремето Волфсбург продължиха да натискат съперника си в търсене на още голове. Усилията им се увенчаха с успех, след като в последните 5 минути преди почивката първо Соарес Пас си вкара автогол, а секунди преди последния съдийски сигнал за първата част Лара Дикенман добави името си на таблото за втори път.

Второто полувреме не се различаваше от първото почти по нищо. Домакините вкараха нови три попадения, с които резултата стигна до внушителното 11:1, преди Мари-Жоел Ведемайер да си отбележи автогол - 11:2.

В 83-та минута Теса Вулаерт заби последния, дванадесети, гол в мрежата на румънката Андреа Паралута, която определено няма да има спокоен сън в следващите няколко седмици.

След този мач Волфсбург чака следващия си съперник по пътя към третата си титла в Шампионската лига, а за Атлетико остава борбата с Барселона за първото място в Примера, макар сега то едва ли ще е толкова желано, след като дава право на ново участие в Лигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари