Петър Хубчев остава за Евро 2020

10:38
Петър Хубчев остава за Евро 2020

Селекционерът на България Петър Хубчев прояви първите признаци на нервност около това, че все още няма договор с БФС за следващите квалификации след равенството с Люксембург 1:1, пише на първа страница вестник "Меридиан мач". Той отказа да коментира темата с мотива, че може да каже нещо, което да не се хареса или да не се изтълкува правилно от някого.

Бронзовият медалист от САЩ'94 обясни, че няма как да коментира плановете си за следващи лагери и контроли предвид неяснотата по темата с контракта. Предвид това, че следващите прекъсвания в първенствата заради националните отбори са след месец, когато ще се играят и баражите в зона Европа за определяне на последните финалисти на световното, логично е от БфС да оформят новия договор с Хубчев до края на месеца. Възможно е да се свика и Изпълком, на който да бъде коментирано и бъдещето на селекционерите на младежите Антони Здравков и на юношите до 17 години Викторио Павлов, които записват твърде неубедителни резултати. На този етап обаче единствено Боби Михайлов е наясно с това как ще се развие ситуацията и предвид досегашната практика няма да е изненада ако официални те решения се проточат във времето. Истинска сензация обаче ще бъде, ако за следващите квалификации на мъжкия тим бъде назначен нов селекционер. Още повече, че самите футболисти подкрепят Петър Хубчев и искат да продължат да работят с него. Това бе потвърдено и от думите на капитана Ивелин Попов след злополучния последен двубой.

"Единственото хубаво е, че се спасихме от срамно загуба. През второто полувреме се раздадохме до краен предел и можехме да отбележим втори гол. Имаше и дузпа за нас, но това не е оправдание. Трябваше да бъдем по-агресивни. Явно манталитетът ни е такъв. Трябва да се говори на по-висок тон, да ни ударят по главите.. Изиграхме прилични квалификации, с добри победи. Мисля, че Петър Хубчев и неговият екип са правилният избор и трябва да получат нов договор. Равенството няма да развали добрите впечатления", коментира Попето.

Селекционерът обаче не се притесни да разкритикува отбора и в съблекалнята и на почивката, и след мача е повишил тон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация