Гришо се бори мъжки, но Рафа отново победи (видео)

12:56
Гришо се бори мъжки, но Рафа отново победи (видео)

Григор Димитров не успя да се класира за полуфиналите на Мастърс турнира в Шанхай, Китай. В изключителен сблъсък, продължил повече от 2 часа и половина, най-добрият ни тенисист отстъпи на световния номер 1 Рафаел Надал с 4-6, 7-6 (4), 3-6. Това бе 11-и двубой между двамата, като испанецът записа десетата си победа и общо трета над Григор през годината. За последно двамата се срещнаха миналата седмица – на полуфиналите в Пекин, където Матодора отново бе краен победител.

 

Двамата показаха страхотна игра в първия сет, който бе изключително равностоен. Първи шанс да пробие имаше Григор, но Надал успя да удържи подаването си. Разковничето в сета дойде в деветия гейм, когато испанецът поведе с 0-40, получавайки три възможности за пробив. Въпреки че първата ни ракета успя да изравни до 40-40, в крайна сметка световният номер 1 проби решително за 5-4, а впоследствие затвори сета на свой сервис.


Вторият сет отново бе изключително равностоен, като и двамата тенисисти бяха много солидни в своите сервис геймове и закономерно пробиви липсваха. В тайбрека, въпреки че изоставаше с ранен минипробив, Григор успя да направи пълен обрат и след страхотна игра да спечели сета след 7-4 в своя полза.


В решителната трета част нивото на тениса, демонстриран от двамата, продължи да е много високо. В четвъртия гейм Димитров първи получи възможност да пробие, но Надал отрази брейкбола. За съжаление в ответния гейм първата ни ракета допусна спад в играта си и след няколко непредизвикани грешки позволи на Матадора да пробие. Надал затвърди преднината си на свой сервис и поведе с 5-2.


Въпреки че не се предаде до последно, Гришо трябвапе да приеме загубата, която дойде след 6-3 в полза на неговия съперник. Въпреки поражението, с достигането си до четвъртфиналите хасковлията записа най-доброто си представяне в Шанхай.


От своя страна Надал продължава на полуфиналите, където негов съперник ще е хърватинът Марин Чилич, който по-рано днес се справи с 2-0 сета на Алберт Рамос Виньолас.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация