Селекционерът на САЩ подаде оставка

20:58
Селекционерът на САЩ подаде оставка

Селекционерът на националния отбор на САЩ подаде оставка след жестокия провал на тима в квалификациите за Мондиал 2018, след който американците няма да участват на Световно първенство за първи път от 32 години насам.

66-годишният Арина застана на поста миналия ноември, заменяйки дългогодишният треньор на САЩ Юрген Клинсман, но не успя да подобри особено неубедителното представяне на отбора. В последния си мач в зона КОНКАКАФ САЩ загуби от Тринидад и Тобаго с 1:2 и по този начин не стигна дори до мястото, даващо право на участие в бараж. 

"Сега трябва да си зададем въпрос какво трябва да подобрим. Процесът вече е започнал и американският футбол ще продължи да се развива. Да водиш родината си е най-голямата възможна привилегия и аз благодарен, че имах възможност да го направя два пъти в кариерата си. Нямаме извинения. Не си свършихме работата и поемам отговорността за това", коментира Арина, който през 2002-ра година изведе тима до 1/4-финалите на Световното първенство в Япония и Южна Корея, а четири години по-късно води САЩ и на Мондиала в Германия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация