Шарапова с първи финал след завръщането на корта

12:48
Шарапова с първи финал след завръщането на корта

Бившата номер 1 в света Мария Шарапова е първата финалистка на тенис турнира Tianjin Open в Китай с награден фонд 426 000 долара. Това стана факт, след като на полуфиналите 86-та в световната ранглиста се наложи по категоричен начин с 6-3, 6-1 над представителката на домакините Шуай Пън.

Това е първи финал за рускинята от 2015 г. насам. Припомняме, че 30-годишната тенисистка се завърна на корта в края на април, след като изтърпя 15-месечно наказание заради употребата на забраненото вещество мелдоний.

Срещата започна по перфектен начин за носителката на 5 титли от Големия шлем, която реализира пробив още в първото подаване на китайката. Впоследствие Шарапова затвърди брейка и набързо дръпна в резултата. До края на сета рускинята не изпусна водачеството си, реализира нов пробив, за да затвори частта с 6-3.

Вторият сет премина сходно на първия, след като Маша проби отново в началото, за да поведе убедително с 3-0. До края рускинята проби още веднъж подаването на Пей, с което тотално отказа своята съперничка.

В спор за титлата Шарапова ще се изправи срещу Арина Сабаленка (Беларус), която разгроми с 6-1, 6-3 италианката Сара Ерани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация