Ливърпул и Ман Юнайтед не си вкараха на "Анфийлд" (видео)

16:22
Ливърпул и Ман Юнайтед не си вкараха на "Анфийлд" (видео)

Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед направиха скучно равенство 0:0 в дербито от 8-ия кръг на Висшата лига, играно на стадион "Анфийлд". Мениджърът на червените дяволи Жозе Моуриньо бе заложил на изключително предпазлива тактика и спря силната атака на своя съперник, без да покаже никаква амбиция да стигне до успеха.

От самото начало гостите бяха доволни да стоят в своята половина и да не оставят никакви свободни пространства на мърсисайдци, което до голяма степен даде резултат. Тимът на Юрген Клоп все пак имаше един голям шанс през първата част, когато Роберто Фирмино нахлу в наказателното поле отляво и центрира по земя, Матип стреля от близко разстояние, но Давид де Хеа демонстрира страхотния си рефлекс и удари с крак, а Мохамед Салах не бе точен при добавката. 

Играчите на Манчестър Юнайтед също създадоха една добра възможност преди почивката, след като Ромелу Лукаку бе изведен на чиста позиция от Антони Марсиал, но стреля в обсега на Симон Миньоле и белгийският страж изби. Това остана и единственият точен удар на гостите в срещата. 

През второто полувреме червените дяволи се затвориха още повече и ограничиха до минимум възможностите за своя съперник, а от своя страна почти не минаха центъра на терена с топка. В крайна сметка Моуриньо постигна своето и двубоят завърши 0:0, което изкачи неговият отбор еднолично на върха в класирането с 20 точки, макар че по-късно днес Манчестър Сити може да измести градския си съперник, ако вземе домакинството си на Стоук. Ливърпул заема 8-ма позиция с актив от 13 точки.

Състави:

Ливърпул - Миньоле, Ловрен, Матип, Морено, Гомес, Вайналдум, Хендерсън, Коутиньо, Джан, Фирмино, Салах

Ман Юнайтед - Де Хеа, Валенсия, Дармиан, Смолинг, Джоунс, Йънг, Матич, Мхитарян, Ерера, Лукаку, Марсиал

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

plakirpen
14.10.2017 17:17

Манчестър Сити може да измести градския си съперник, ако вземе домакинството си на Стоук. Ливърпул заема 8-ма позиция с актив от 13 точки.

"Мърсисайдци" от своя страна са на 6-ото място с 13 пункта.
????????????