Надал е първият финалист в Шанхай

14:32
Надал е първият финалист в Шанхай

Рафаел Надал е първият финалист на Мастърс турнира в Шанхай, Китай. Испанският левичар се класира във финалната фаза на надпреварата, след като се наложи със 7-5, 7-6 (3) над Марин Чилич.

В оспорван двубой, продължил малко повече от 2 часа, петият в света хърватин опита всичко по силите си, за да спре Краля на клея, но в крайна сметка класата на Надал за пореден път се оказа решаваща. Припомняме, че вчера номер 1 в света и първата ни ракета Григор Димитров изиграха също изключителен драматичен двубой, но отново Рафа бе този, който вдигна победоносно ръце след победа с 2-1 сета.

След равностойно начало на двубоя Матадора успя да реализира решаващ пробив в 11-ия гейм, след като Чилич инкасира спад в играта си. Впоследствие носителят на 16 титли от Големия шлем не допусна изненади и логично затвори сета след 7-5 в своя полза.

Втората част отново започна отлично за испанеца, който успя да пробие подаването на своя съперник още в третия гейм, за да поведе с 2-1. В последвалия гейм Надал затвърди преимуществото си и преднината му набъбна до 3-1.

В шестия гейм обаче световният номер 5 завиши значително оборотите в своята игра, което доведе и до връщане на брейка и изравняване на резултата за 3-3. Това бе и първи пробив изобщо в подаването на левичаря от Майорка от началото на надпреварата.

При резултат 4-4 Рафа направи нов пробив, с който изглеждаше, че точката на спора в срещата е сложена. Хърватинът обаче бе на друго мнение и съумя да остане в срещата, връщайки брейка за 5-5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Матадора демонстрира класата си в ключовите моменти и закономерно спечели със 7-3 точки.

Съперник на Рафаел Надал в битката за трофея ще бъде определен между Роджър Федерер (Швейцария) и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина). Срещата между двамата е от 15:00 часа българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация