Ранен гол донесе три точки за Левски във Велико Търново (видео)

19:24
Ранен гол донесе три точки за Левски във Велико Търново (видео)

Левски измъкна много важен успех пред пълните трибуни на стадион "Ивайло" във Велико Търново срещу Етър. Двубоят от 12-ия кръг на Първа лига завърши 1:0 за гостите, а герой във втори пореден мач стана Давид Яблонски, който отбеляза единственото попадение в 5-ата минута на мача.


Жорди Гомес центрира от корнер в наказателното поле на Етър и Давид Яблонски реализира с глава, след като бе оставен абсолютно непокрит от отбраната на домакините. Това бе и петото попадение за чеха с екипа на „сините“ от началото на сезона.


В 37-та минута „болярите“ можеха да изравнят резултата, но удар на Иван Стоянов бе париран от вратаря на Левски Божидар Митрев.


Малко преди почивката Антонио Вутов отправи хубав далечен удар от дистанция, който обаче премина на сантиметри от десния стълб на вратата на Христо Иванов.


След подновяването на играта отново Вутов имаше отлична възможност да покачи резултата, но Йордан Апостолов се намеси в точния момент и изби топката в ъглов удар.


В 78-та минута Мапуку бе близо до това да сложи точка на спора в мача. Конгоанският футболист прехвърли вратаря на домакините Христо Иванов, но Яни Пехливанов съумя със сетни сили да се намеси и да избие коженото кълбо от голлинията.


В последните минути на двубоя Етър наложи преса в опит да се добере до равенството, но възпитаниците на Делио Роси показаха добра игра в отбрана и в крайна сметка срещата завърши с минимална победа в полза на „сините“.


Със спечелените три точки Левски заема третата позиция в класирането с актив от 24 пункта, на 2 от втория ЦСКА и 6 от лидера Лудогорец. Възпитаниците на Станислав Генчев са десети с 12 точки.

 

ЕТЪР - ЛЕВСКИ 0:1

 

0:1 Яблонски (5)

 

ЕТЪР: Христо Иванов, Иван Скерлев, Яни Пехливанов, Веселин Минев, Сашо Александров, Димо Атанасов, Георги Сърмов, Йордан Апостолов, Иван Вълчанов, Иван Стоянов, Самб Бадара

 

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски, Иван Горанов, Жорди Гомес, Васил Панайотов, Роман Прохазка, Габриел Обертан, Антонио Вутов, Сержиу Буш

 

Съдия: Драгомир Драганов

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация