Петър Хубчев остава начело на лъвовете

14:35
Петър Хубчев остава начело на лъвовете

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира представянето на България в световните квалификации и бъдещето на селекционера Петър Хубчев.

„Не трябва да правим трагедии от резултата срещу Люксембург. Това беше мач без значение. Освен това Люксембург завърши наравно с Франция и не е толкова слаб отбор, колкото ние се опитваме да го изкараме. В мача видяхме две различни полувремена. Първото нашите футболисти го проспаха, но второто се събудиха.

Тези момчета трябва да разберат, че носят националната фланелка независимо дали е приятелски мач или мач без значение. И трябва да дават мач без значение“, коментира Фурнаджиев срещата с Люксембург пред "Спортна треска" по БНТ.

„Най-важното е играчите да се научат да дават максимума от себе си във всеки двубой. Според мен в някои моменти не го даваха. Виждате как играхме срещу Холандия, Швеция, а и срещу Франция изнесохме силен мач на „Васил Левски“. От друга страна имаме мачовете като този с Беларус, който за мен бе най-слаб“, продължи вицепрезидентът на БФС.

„Хубчев свърши доста добра работа. Вдигна отбора и изгради колектив. Доста от играчите са нови и той успя да изгради изцяло нов тим с колектив. Това не е лесно и се изисква време, за да се сработи тима и да се изгради колектива. Никога не е коментирано, че няма да се подновява договора и ще стоим шест месеца без селекционер. Абсолютни глупости прочетох днес. В договора му има клауза за автоматично подновяване и говорихме с Боби Михайлов да се задейства тази клауза. Стоим зад Хубчев. Предстоят ни разговори, тъй като това е двустранен процес“, каза още Фурнаджиев.

"Ясно заявяваме, че задачата за следващите квалификации е класиране на европейско първенство. Това е целта пред треньора. Видяхме израстване в тези квалификации. Това ясно го показаха и феновете, които дойдоха на мача с Франция. Въпреки дъжда стадиона беше пълен. Имаше около 27-28 000 зрители на стадиона", каза още вицепрезидентът на футболния ни съюз.

„Най-важното за следващите квалификации е да дадем спокойствие на отбора и на треньора. Да могат да работят и да дават максимума от това, което могат. Този отбор има потенциал.

Реалностите обаче към момента са това – четвърто място. Няколко пъти съм казвал, че от 89-а година насам във футболно ниво само се руши. Едва последните три години започнахме да градим – стадиони, бази, школи, правят се лагери за детско-юношеския футбол. Направихме базата в Бояна, която е една от най-добрите в Европа. Домакинствахме на европейско първенство в Бургас. Тази година юношите до 19 години се класираха сред седемте най-добри отбора в Европа.

Работим за уреждане на контрола на националния отбор. В момента водим преговори и като има яснота ще обявим официално", завърши Фурнаджиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация