Официално: Дунав се раздели с Веселин Великов

18:40
Официално: Дунав се раздели с Веселин Великов

Веселин Великов вече не е треньор на Дунав Русе. Днес той е разтрогнал договора си с футболния клуб, след като вчера вечерта двете страни са решили да се разделят по взаимно съгласие. До намирането на нов наставник тренировките ще се водят от изпълнителния директор на клуба Ивайло Петков.

Великов и ръководството на клуба имат различни гледни точки как се е стигнало до раздялата. След поредната загуба на Дунав в Първа лига от Славия, където русенци паднаха с 0:3, треньорът е поискал среща с ръководството. „Ако те мислят, ръководството, че аз съм виновен за лошите резултати на Дунав, няма никакъв проблем, да си стегна багажа и заминавам. Мислиха 2-3 часа, след което ми се обади президентът, че са вземали решение да направим промяна и да се разделим“, заяви Великов. Според него една от причините за проблемите на тима са свързани с лошите условия, в които са принудени да се готвят футболистите. Смята, че новият треньор ще има същите проблеми и тогава ще стане ясно кой е виновен за лошото представяне на „драконите“.

Изпълнителният директор на Дунав Ивайло Петков заяви, че Великов е поискал среща, тъй като не е доволен от условията, които се предоставят и не иска да работи. След като ръководството не може да удовлетвори желанията му, по думите на Петков, Великов е решил да подаде оставка.

Заедно с Великов си отива и помощник-треньорът Людмил Киров. Пред Дунав стои трудната задача да търси нов наставник в средата на сезона. „Това е много тежък момент и за нас също като клуб, защото виждате, че самочувствието на футболистите в последните мачове е смачкано. На този етап от годината много рядко добър треньор е свободен, а клубът няма тези финансови възможности да вземе такъв, който вече има договор“, каза още Петков. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mari6a
16.10.2017 20:04

Глупаци !!! Никога няма да намерите треньор като Веско Великов!!!