Ботев продължава с победите след труден успех срещу Верея (видео)

23:43
Ботев продължава с победите след труден успех срещу Верея (видео)

Отборът на "Ботев" продължава възхода си в първенството, след като постигна минимален, но напълно заслужен домакински успех срещу "Верея" с 1:0. Носителите на националната купа имаха превъзходство през целия двубой, но пробиха добре подредената отбрана на гостите едва в 71-ата минута с гол на очертаващия се като златен жокер Стивън Петков. Победата изравни "жълто-черните" с бойкия старозагорски тим и го изместиха от 4-ата позиция в класирането.

Двубоят в "Коматево" бе белязан от проблеми с осветлението, заради които първото полувреме бе прекъснато за 8 минути, между 35-ата и 43-ата, а втората част започна с известно закъснение.

"Ботев" влезе в мача със самочувствие и желание за бърз гол, който можеше да падне още в 3-ата минута. Лъчезар Балтанов  обаче не успя да вкара след добра атака и ниско центриране на Цветомир Панов отдясно.

В 18-ата "канарчетата" организираха отлична контра, при която Фелипе Бризола, Тодор Неделев и Дуде Ндонгала изскочиха срещу двама противникови бранители, но първо бразилецът, а след това и французинът не взеха най-доброто решение и до гол не се стигна.

В 24-ата минута Валери Домовчийски отправи първия от общо двата опасни изстрела към вратата на Иван Чворович, като след него топката профуча покрай десния страничен стълб. 

Последва мощен натиск на домакините и поредица от шутове към рамката на гостите. Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Дуде Ндонгала, Фелипе Бризола и Фернандо Виана пробваха да "разпечатата" вратата на Георги Аргилашки, но не сполучиха.

В 34-ата минута крилото на гостите Меди Фенуш стреля в левия страничен стълб, с което опасностите пред вратата на "Ботев" в мача се изчерпаха.

Важен момент настъпи пет минути преди края на полувремето, когато "Верея" остана в числено намален състав след втори жълт картон на Здравко Илиев.

С човек по-малко на терена старозагорци заложиха изцяло на сигурността и се групираха плътно в своята половина. "Ботев" започна методично да притиска противника, но гостите се справяха с натиска. До 71-ата минута, когато влезлият десетина минути по-рано Стивън Петков отбеляза така важния победен гол. Тодор Неделев се пребори за висока топка в наказателното поле, последва грешка на пазача на Петков в опита му да изчисти топката и таранът с №20 взриви трибуните с техничен удар с левия крак за 1:0.

Трети гол за нападателя за общо 120 минути с жълто-черната фланелка до момента, като за втори път попадението му е с цената на три точки.

До края "Ботев" можеше да вкара и втори гол, но момчетата на Николай Киров не успяха да се възползват от открилите се възможности, но в крайна сметка успяха да запишат 5-а победа в първенството в последните си 6 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация