Гуардиола: Гордея се с победата над Наполи

10:18
Гуардиола: Гордея се с победата над Наполи

"Много съм щастлив, тъй като е невъзможно да победиш Наполи, без да покажеш отличен футбол", заяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след мача между двата отбора от груповия етап на Шампионската лига. Гражданите спечелиха двубоя с 2:1 и е на първо място в група "F" с пълен актив от 9 точки.

Гуардиола каза още, че тимът му не е успявал да пресира съперника си както е нужно и през целия мач, а в същото време Наполи е играл опростено и много грамотно.

"Това е един от най-добрите отбори, срещу които съм се изправял в цялата си професионална кариера. Много съм радостен, тъй като не можеш да биеш такъв отбор, без да играеш страхотен футбол. Това е една от победите, с която ще се гордея много. Наполи с такава игра може да спечели Серия "А". Знаех, че изходът на мача ще бъде неясен до последната минута, защото Наполи са непредсказуем отбор", коментира още Гуардиола.

"Гражданите вкараха головете си в рамките на 4 минути - Рахийм Стърлинг откри резултата в 9-ата минута, а в 13-ата Габриел Жезус увеличи преднината. Белгийският нападател на Наполи Дрис Мертенс не успя да реализира дузпа в 38-ата минута, но бе отсъдена още една в тяхна полза и Амаду Диавара успя да я реализира в 73-ата минута. Двата отбора ще се срещнат отново на 1 ноември в Неапол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация