Рома обърна Челси от 0:2 до 3:2, но "сините" взеха точка (видео)

21:14
Рома обърна Челси от 0:2 до 3:2, но "сините" взеха точка (видео)

Челси и Рома завършиха наравно 3:3 на "Стамфорд Бридж" в двубой от група С на Шампионската лига.


Резултатът откри Давид Луис в 11-ата минута с бомбен удар извън наказателното поле. В края на полувремето се стигна до бърза размяна на голове. Еден Азар удвои в 37-ата минута, а 180 секунди по-късно Александър Коларов намали. В 64-ата минута Един Джеко изравни с феноменален гол с левия крак от въздуха. В 70-ата минута Джеко направи обрата пълен, след като се разписа с глава след центриране от фаул в наказателното поле. Четвърт час преди края Азар възстанови равенството.

 

Срещата започна с ентусизирана игра на гостите, а Челси успя да организира първата си добра атака едва в шестата минута. Тогава Еден Азар беше изведен от Бакайоко, белгиецът бързо подаде към Алваро Мората, но испанският национал стреля слабо и право в тялото на Алисон. В 10-ата минута стражът на Рома отново беше поставен под напрежение след неумели действия на отбраната пред него. Така се стигна и до откриването на резултата. Отбита топка попадна у Давид Луис извън наказателното поле, който с мощен удар вкара втория си гол за сезона след този срещу Бърнли в първия кръг на Премиър лийг.


Този гол дойде малко нелогично на фона на показаното от двата отбора на терена до този момент, като Рома владееше повече топката. "Вълците" продължиха с по-активната си игра, а и вече имаше да връща гол пасив. В 20-ата минута Еден Азар се възползва от сгрешен пас в половината на Челси, открадна топката и нахлу мощно в наказателното поле, като отправи удар по диагонала, но не му достигна точност.


В 23-ата минута феновете на Челси се изправиха на нокти, след като Давид Луис се хвана за крака и се наложи да му бъде оказана медицинска помощ. Бразилецът обаче бързо се върна в игра, като едва не си изкара и жълт картон, но беше пожален от рефера. Рома продължаваше да вледее топката и да се опитва да организира атаки, но те се разбиваха в добре подредената отбрана на Челси.


В 30-ата минута "вълците" все пак успяха да отправят удар, но Диего Пероти стреля слабо. Секунди по-късно Раджа Наинголан изскочи сякаш от нищото отдясно пред вратата и стреля отблизо след подаване на Строотман, но Тибо Куртоа спаси.


В 34-ата минута белгийският страж отново трябваше да се намесва, но и този път Пероти стреля слабо и право в тялото му.


В 37-ата минута Челси стигна до втори гол, като негов автор стана Еден Азар. Това беше негово първо попадение за сезона в Шампионската лига. Атаката се разви по идентичен начин на тази от шестата минута. Азар открадна топката в собственото поле, комбинира с Мората, който стреля, топката рикошира в крак на бранител на Рома и попадна у белгиеца, който отблизо разстреля вратата на Алисон.


Радостта на лондончани трая кратко, тъй като в 40-ата Александър Коларов намали и върна интригата.


В 45-ата Бакайоко отправи удар от въздуха, но топката рикошира в крака на Жуан Жезус и не порази целта.


Второто полувреме не се различаваше от първото. Рома отново владееше повече топката, а домакините разчитаха на контраатаки. В 64-ата минута логичното се случи. Рома стигна до 2:2 след изключителен гол на Един Джеко, който с удар от въздуха с левия крак прониза вратата на Куртоа след далечно центриране на Федерико Фасио. В 70-ата минута Джеко направи обрата пълен, след като се разписа с глава след центриране от фаул в наказателното поле.
Челси бързо се съвзе от шока и стигна до изравнителен гол чрез Еден Азар четвърт час преди края, преди да бъде заменен от Вилиан и да събере овациите на публиката.

 

Състави:

 

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Дзапакоста, Фабрегас, Давид Луис, Бакайоко, Алонсо, Азар, Мората


Рома: Алисон, Бруно Перес, Фасио, Жесус, Коларов, Наинголан, Строотман, Гоналон, Жерсон, Джеко, Пероти

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари