Късен гол на Манджукич върна Юве на пътя на победите (видео)

00:08
Късен гол на Манджукич върна Юве на пътя на победите (видео)

Отборът на Ювентус се върна на победния път, след като надви Спортинг Лисабон с 2:1 на своя " Ювентус Стейдиъм". Кавалерите на "Старата госпожа" триумфираха, осъществявайки пълен обрат, след като се озоваха изоставащи в резултата след едва 12 минути игра.


След този мач торинци са втори в своята Група "D", като тимът има в актива си 6 точки след 3 мача и изостава на 3 пункта от лидера в таблицата Барселона.


Лисабонци пък са на третата позиция с едва 3 точки.


Алекс Сандро си вкара автогол в 12-ата минута, а Пянич изравни в 29-ата. Манджукич от своя страна донесе трудния успех след обрат на торинци в 84-ата минута.


Срещата като цяло започна изненадващо добре за португалския клуб, който демонстрира в първите минути, че няма да се бори да не загуби с минимален резултат.


Донякъде логичното с оглед на добрия старт на Спортинг се случи в 12-ата минута, след като Алекс Сандро си отбеляза автогол.


Желсон Мартинс излезе на позиция сам срещу вратаря и отправи силен удар в тялото му, но топката рикошира в намиращия се точно до него бранител на торинци и влезе във вратата по доста комичен начин.


Броени минути след това торинци все пак се окопитиха и създадоха добри възможности за гол.


В 17-ата минута удар на Игуаин от няколко метра бе блокиран, а след това топката попадна в Кедира, който стреля покрай вратата.


В 22-ата минута пък Манджукич бе изведен по страхотен начин сам срещу вратаря, но така и не успя да го преодолее.


Постепенно торинци увеличиха сериозно натиска си и това даде отражение в резултата.


В 29-ата минута тимът стигна до изравнителен гол след прекрасен удар на Пянич от фаул в близост до наказателното поле.


Малко преди почивката "бианконерите" бяха на косъм и от пълен обрат, но Игуаин не успя да преодолее вратаря от близка дистанция и в крайна сметка Руи Патрисио се намеси блестящо след неговия удар.


Четири минути след почивката Кедира бе на косъм от гола, след като бе останал сам срещу вратаря, но в последния момент Коентрао се появи и се намеси и изби топката в корнер.


В 57-ата минута "лъвовете" от Лисабон изразиха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на играч на Юве в наказателното поле, но реферът в крайна сметка си замълча.


През следващите минути опитите на торинци да стигнат до попадение удряха на камък.


Определено домакините се поизмъчиха през следващите минути и головите положения липсваха, но в 84-ата минута Манджукич се превърна в герой за тима си.


Той засече прекрасно центриране на Дъглас Коста на далечната греда и с глава реализира, а до самия край нямаше повече голове.


Ювентус - Спортинг Лисабон 2:1


0:1 Алекс Сандро 12 автогол
1:1 Пянич 29
2:1 Манджукич 84


Ювентус: Буфон, Киелини, Бенатиа (46 - Бардзали), Алекс Сандро, Стураро, Кедира (62 - Матюиди), Пянич, Дибала, Куадрадо, Манджукич, Игуаин


Спортинг Лисабон: Патрисио, Коентрао, Матийо, Коатес, Пичини, Карвальо, Баталия (87 - Думбия), Мартинс, Фернандеш, Акуня, Дост

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация