Моуриньо: Да се защитаваш добре не е престъпление

14:00
Моуриньо: Да се защитаваш добре не е престъпление

„Когато чета пресата в Англия и Португалия, имам чувството, че да се защитаваш добре е престъпление. А то не е“, коментира мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо след успеха над Бенфика с 1:0 миналата вечер.

Наставникът на „червените дяволи“ бе доста критикуван за негативното представяне на тима му в дербито с Ливърпул през уикенда, а вчера неговите възпитаници отново не показаха атрактивен футбол, но стигнаха до третия си пореден успех в Шампионска лига. 

„Другите мениджъри и играчи не получават толкова критика, когато се защитават. Може би и аз съм виновен за нещо – че никога не говоря за контузии. Другите мениджър постоянно се оплакват, когато имат контузен футболист. Аз никога не го правя. Моят начин е да игнорирам отсъстващите играчи и да се фокусирам върху тези, които са на разположение. Ибрахимович, Погба, Рохо, Фелайни - и аз мога да се оплаквам, но не го правя. Отидохме в Ливърпул с двама централни халфа и никой друг. Но в крайна сметка, от 12 мача имаме 10 победи и 9 сухи мрежи. Това не е зле“, каза Моуриньо след успеха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
19.10.2017 14:33

В случая е прав човека. Всичките тези критики се случват заради две причини от миналото които не са актуални в сегашната ситуация но медиите или не се интересуват от това или просто нямат достатъчно интелект да правят разлика между минали сезони и този. Критиките са заради наследството което ЛВГ остави в юнайтед, грозна игра, малко удари, без голове и заради миналото на Мауриньо най вече през първият си презтой в Челси. Но това няма нищо общо със сегашния сезон. Юнайтед вкарват много и получават малко, но не може във абсолютно всеки мач само да атакуваш, понякога по-добрата стратегия е защитата и в това няма нищо лошо.