Благой Мекенджиев взе приза за играч на 12-и кръг

14:31
Благой Мекенджиев взе приза за играч на 12-и кръг

Вратарят на Пирин Благоевград Благой Макенджиев бе награден за най-добър футболист на 12-ия кръг в Първа лига, след като бе с основна заслуга за нулевото равенство на "орлетата" при гостуването на ЦСКА-София.

Макенджиев получи 7 гласа в традиционната анкета сред треньорите и изпревари централния защитник на Левски Давид Яблонски, който има 5 гласа, както и Марселиньо (4) и Стефан Велев (3). "Радвам се, че помагам на отбора си да печелим точки, за да можем да изпълним първата цел, която сме си поставили, по-лесната и евентуално да гоним по-високи цели след това, които малко повече подхождат на отбор като Пирин. Повечето хора знаят прословутия пирински дух, мисля, че и ние го притежаваме на този етап. Мисля, че добре се получават нещата. Разбира се, треньорите имат много голямо значение. Опитват се да извлекат максимума от нашите качества и ни мотивират доста добре", сподели стражът на Пирин след награждаването.

Макенджиев призна, че се надява с добрите си изяви да си спечели трансфер в чужбина. 

"Надявам се Пирин да е един трамплин за мен към нещо малко по-голямо от отбор, който се бори да не изпадне всяка година. Надявам се с още добри игри и още работа да постигнем нещо повече и по-добро в кариерата си. Надявам се да е извън България, това ми е мечтата и целта".

Стражът коментира и представянето на националния отбор в последните квалификации за Мондиал 2018. "Мисля, че сега и футболистите вътре са по-убедени и по-оптимистично настроени. За мача с Франция мога да кажа, че футболистите имаха доста високо самочувствие и добра нагласа за победа. В предните години срещу толкова голям отбор не се е случвало да е така", каза Макенджиев, който е част от селекцията на Петър Хубчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация