Исландия се цели в 1/8-финал на Мондиала в Русия

11:34
Исландия се цели в 1/8-финал на Мондиала в Русия

Влизане в 1/8 финалите е основната задача на исландския национален отбор на Мондиал 2018. Това заяви председателят на Футболната федерация на Исландия (KSI) Гудни Бергсон в интервю за ТАСС.

Исландия стана победител в квалификационна група I с 22 точки (7 победи, 1 равенство и 2 поражения) и за първи път в своята история се класира за Световно първенство по футбол. Миналата година отборът от малката скандинавска страна за първи път игра на европейски шампионат и стигна до 1/4 финалите, където загуби от Англия с 1:2.

"Въпреки успеха на Европейското ние си поставяме реалистични цели. Искаме да излезем от групата си и да играем на 1/8 финали. Първоначално бяхме буквално шокирани в добрия смисъл от класирането ни за Мондиала. Празнуването в центъра на Рейкявик продължи цяла нощ, а футболистите отбелязаха това историческо събитие заедно със запалянковците. Удаде ни се да постигнем този успех, тъй като у нас израсна необикновено футболно поколение, което постоянно прогресира. Тези момчета работят ежедневно, за да подобряват играта си постоянно. Не трябва да се забравя и за специалистите, които работят с играчите, техният принос не бива да се подценява. Футболът в момента е спорт номер едно у нас. Както и в другите държави, децата в Исландия се записват в школи с мечтата да станат професионални футболисти, да играят за националния отбор или в чужбина. Интересът към футбола расте непрекъснато и се появиха много футболни обекти, в школите работят квалифицирани специалисти, затова сега ние жънем плодове в лицето на отлично поколение футболисти, които се представят успешно в националния отбор", сподели Бергсон.

Населението на Исландия е около 340 000 човека, 8% от тях посетиха Европейското първенство във Франция през 2016 г. и Бергсон очаква в Русия също да има толкова запалянковци. В Исландия вече са резервирани всички самолетни билети към Русия по време на Световното първенство. 

"Президентът на Исландия Гудни Йоханесон е футболен фен, той присъства на мачовете ни на Евро 2016 и ги гледаше от трибуната с феновете. Със сигурност ще подкрепя отбора и в Русия", допълни Бергсон. Жребият за Световното първенство в Русия ще се тегли на 1 декември в Москва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emporiovasko
20.10.2017 16:45

Исландия отстрани Англия на 1/8 финал с резултат 2:1, а не обратното. Отпаднаха на 1/4 финал от Франция с 5:2!! :D